Internationaal worden steeds meer en steeds striktere regels afgesproken over zorgvuldigheid in de waardeketen van bedrijven. Deze handelen over het correct betalen van belastingen, mensenrechten, sociale en milieustandaarden en meer. Deze wetgeving zal in de toekomst aangescherpt worden en ook sneller leiden tot (criminele) vervolging van bedrijfsleiders en directieraden. Vermijd corruptie en omkoping in uw waardeketen. Ken de regels! 


Agoria beseft dat zijn leden in het bijzonder gevat worden door deze regelgeving en wil u daarom helpen uw kennis en kunde op peil te houden. Daarom organiseren wij nog dit jaar een Agoria Academy Supply Chain Due Diligence over anti-corruptie.

U kan zich hier inschrijven voor de opleiding.

  • Deze opleiding zal online plaatsvinden via MS Teams. Deelnemers ontvangen enkele dagen voordien de aanmeldlink.
  • De opleiding vindt plaats op maandag 7 december 2020 tussen 9u en 12u.
  • Kostprijs: €165 + BTW per persoon.
  • Deze opleiding zal in het Engels verlopen, maar er kunnen vragen in het Nederlands en het Frans gesteld worden.
  • Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Françoise Lefèvre en Florence Danis van Linklaters.

Europese regelgeving op komst 

Noteer ook dat er in het Europees Parlement initiatieven worden ondernomen om van een vrijwillig mechanisme voor due diligence te evolueren naar een verplicht mechanisme. Een wetgevend voorstel hierover wordt nog in het voorjaar van 2021 verwacht. U doet er dus goed aan uw kennis op punt te houden. Kijk daarom zeker ook naar onze andere Agoria Academy Supply Chain Due Diligence over conflictmineralen.

Datum

maandag 7 december 2020, 09:00 - 12:00

Plaats

Online opleiding.

Organisator

Agoria 

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Dit evenement is afgelopen.