Tijdens deze opleiding krijgt u inzicht in de mogelijke vormen van waardecreatie en -realisatie door middel van Partnership Driven Innovation. U krijgt concrete handvaten aangereikt om met Open Innovatie aan de slag te gaan en we bouwen samen een Partnership Business Model Canvas rondom concrete samenwerkings-ideeën van de deelnemers. Schrijf in!


Hoe beter innoveren door sterkere samenwerking binnen je waardenetwerk?

Vandaag de dag verandert de marktomgeving met een ongekende snelheid, mede door toename aan innovatie en disruptie. Dit betekent dat traditionele ondernemingen hun manier van zaken doen steeds vaker moeten her-uitvinden. Om in dit complex veranderingsproces succesvol te zijn, is het van fundamenteel belang om ook de innovatiekracht van externe partners – die bij voorkeur actief zijn in andere waardeketens - in je business model op te nemen. Maar hoe doe je dat op een succesvolle manier? Hoe krijg je bijv. partners zo ver om duurzaam in jouw eigen (nieuwe) waardesysteem te investeren?

Tijdens deze Academy krijg je inzicht in de mogelijke vormen van waardecreatie en –realisatie door middel van Partnership Driven Innovation. Bovendien reiken we je concrete handvaten aan om met Open Innovatie aan de slag te gaan en bouwen we in kleine groepjes samen een Partnership Business Model Canvas rondom concrete samenwerkingsideeën van de deelnemers.

Voor wie?

CEO’s en CTO’s  van Vlaamse (maak)bedrijven. De plaatsen worden beperkt tot maximum 15 deelnemers per sessie.

Door wie?

 • Wim Vanhaverbeke

is professor Innovation Management & Strategy aan de Universiteit van  Hasselt en gastprofessor aan de ESADE Business School en National University of Singapore. Hij is een spreker, auteur en consultant gespecialiseerd in de organisatie en het management van open en collaboratieve innovatie.

Hij is door de Internationale Vereniging van Management of Technology (IAMOT) erkend als één van de top 50 auteurs van Technologie en Innovatie Management in de afgelopen 5 jaar. 

 • Bart Doorneweert

is mede-oprichter van Source Institute, een organisatie ter bevordering van het ondernemerschapsonderwijs. Hij heeft een track record als onderzoeker en gastdocent aan de Wageningen Universiteit op het gebied van innovatie en ondernemerschap, en als startup ondernemer met Zameen Organic, een duurzaam handelsbedrijf voor katoen in India. Hij bestudeert reeds meerdere jaren succesvolle innovatieve partner-samenwerkingen (o.a. tussen Nespresso en Krups) en integreert de succesfactoren hiervan in het zogenaamde Partnership Model Canvas. 

Inhoud?

 • 10u00:  Welcome & intro, door AGORIA Lead Expert Innovatie, Paul Peeters
 • 10u30:   Implement Open innovation
  • Keynote van Prof. Wim van Haverbeke, met als basis zijn net verschenen boek: ‘Managing Open innovation in SME's’ 
  • Open debat rond kritische succesfactoren voor Open Innovatie
 • 13u00:  Lunch
 • 14u00: Create a Partnership model
  • Intro rond Partnership Business model Canvas door Bart Doorneweert - Partner at Source Institute
  • Co-creatieve workshop waarbij deelnemers in een 4–tal groepen een Partnership Model Canvas invullen
 • 17u00: Conclusies
 • 17u10: Netwerk drink

Datum

donderdag 16 november 2017, 10:00 - 18:00

Plaats

Holiday Inn Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Gent

Organisator

Agoria 

Meer info

Agoria-leden: 375,00 euro excl. btw
Niet-leden: 750,00 euro excl. btw
Hierin is inbegrepen: het boek “Managing Open Innovation in SME’s”, de lunch, netwerk-drink, koffie & frisdranken en de parking

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Dit evenement is afgelopen.