Door de enorme aandacht die artificiële intelligentie tegenwoordig krijgt, is het niet eenvoudig om correcte informatie te onderscheiden van futuristische verhalen. Vaak wordt AI afgeschilderd als iets wat 'te moeilijk om te begrijpen' is, tenzij voor onderzoekers en computerwetenschappers. Met deze training maken we u duidelijk dat dit niet zo is, en dat u mits de nodige motivatie zélf kunt werken aan een AI-oplossing binnen uw bedrijf.


Hoe?

De training bestaat uit twee delen:

1. Zelfstudie

Om tijdens de trainingsdag zo efficiënt mogelijk te werken, vragen we onze cursisten om een voorbereidingscursus te doorlopen. Die bestaat enerzijds uit een algemene introductie in AI, Machine Learning en Deep Learning, en anderzijds uit een praktische kennismaking met de tools die we tijdens de Deep Learning Day zelf zullen gebruiken.

Deze zelfstudie neemt 1 à 2 uur in beslag.

2. Deep Learning Day

De Deep Learning Day begint met een korte introductie, waarna we starten met het bouwen van een AI-applicatie. Die applicatie is reeds voor  95% uitgeschreven. We zullen in detail bekijken welke de verschillende componenten van het AI-programma zijn en wat hun functie is.

Vervolgens kiest u zelf welke AI-applicatie u wilt maken. Een programma dat foto's van katten en honden van elkaar kan onderscheiden? Verschillende merken van auto's? Het herkennen van verschillende soorten tandwielen? Alles is mogelijk.

Het doel is  dat u na deze oefening met een toegankelijk voorbeeld zelf de reflectie kan maken van wat AI kan betekenen in uw bedrijf. U bent zich inmiddels bewust geworden van welke data nodig is voor een AI-applicatie, en aan welke vereisten deze moet voldoen. Verschillende tools worden aangereikt en met een aantal aanpassingen kan een proof of concept uitgewerkt worden.

"In één dag word je ondergedompeld in het opzetten van een echte AI-toepassing. De fuzz rond AI laten we achterwege en er wordt gefocust op een praktische case, waarbij je uitgedaagd wordt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het enthousiasme van de lesgever loodst je zonder problemen doorheen de gehele AI-programmatie."

 

Voor wie?

Weet u niet goed waar te beginnen met AI? Dan vormt deze opleiding een mooie start voor u. U ontdekt welke processen achter AI schuilgaan en leert zelfs een deel van de code te ontcijferen. Een gezonde portie nieuwsgierigheid en interesse in technologie volstaan om deel te nemen aan deze cursus. Wie weet doet u ideeën op voor AI-toepassingen binnen uw eigen bedrijf...

Wanneer?

Er zijn 3 sessies gepland:

  • 13 november van 9 tot 17 uur 
    Plaats: Zebratstraat, zaal Honoré d'O, Zebrastraat 32, 9000 Gent)
  • 19 november van 9 tot 17 uur
    Plaats: BluePoint Brussels, Classroom of the Future, A. Reyerslaan 80 – 1030 Brussel

Gelieve bij uw inschrijving aan te duiden welke sessie u zult bijwonen. De training zal in Nederlands of Engels worden gegeven, naargelang van de deelnemers.

Lesgever: Jan Van de Poel (Zero to Singularity)

Jan founded Zero to Singularity to teach and research practical applications of deep learning, making it more accessible, understandable and applicable. In the years before, Jan co-founded Flow Pilots and has been helping enterprises with their mobile and digital experiences. He is a Xamarin user from the very early days, and was training neural networks over a decade ago. 

 Jan van de poel www.zerotosingularity.com  /   www.seeme.ai 

Datum

vrijdag 13 november 2020, 09:00 - 17:00

donderdag 19 november 2020, 09:00 - 17:00

Plaats

Diverse locaties

Toegangsplan

Organisator

Agoria Agoria Academy

Meer info

  • Leden: € 330
  • Niet-leden: € 660

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.

Voor dit evenement kan niet meer worden ingeschreven.