Met deze unieke e-learning leert u de theorie van de risicoanalyse wanneer dit u het beste uitkomt. Nadien gaat u een halve dag aan de slag om de theorie aan de praktijk te koppelen via oefeningen en groepswerken in de Classroom of the Future. Schrijf u in!


Opleidingen worden vandaag de dag georganiseerd met de nieuwste onderwijsmethoden en modernste technologische hulpmiddelen. Agoria heeft zijn opleiding rond risicoanalyse, in het kader van deze New Ways Of Learning, hervormd naar een Blended Learning, een onderwijsproces dat online digitale media combineert met traditionele lesmethoden.

Vanaf heden gaan de deelnemers, na het volgen van een eLearning, aan de slag in Agoria's Classroom of the Future, een plaats waar het leren van morgen vorm krijgt. De oppervlakte van 150 m² kan worden verdeeld in een grote leerzone en 4 kleinere werkzones uitgerust met digitale leertafels en de nieuwste onderwijsmethoden. 

In eerste instantie biedt de eLearning de mogelijkheid om de theoretische kennis rond het uitvoeren van een risicoanalyse bij machines onder de knie te krijgen. Nadien gaan de deelnemers gedurende een halve dag aan de slag in de Classroom of the Future om de theorie te koppelen aan de praktijk via oefeningen en groepswerken op de leertafels. 

Met de machinerichtlijn wil de Europese Unie de veiligheids- en gezondheidsrisico's bij het gebruik van machines inperken. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de fabrikant, met de risicoanalyse als basis. Ook bedrijven die bestaande machines aanpassen, moeten een risicoanalyse uitvoeren. 

De blended learning stelt de deelnemers in staat om op een systematische wijze risicoanalyses uit te voeren. Wilt u graag via deze new way of learning uw kennis op punt stellen? Schrijf dan zo snel mogelijk in. Eens ingeschreven, krijgt u de dag erna toegang tot het leerportaal, zodat u de eLearning kunt volgen als voorbereiding op de praktische dag.

Doelpubliek

Deze blended learning is bestemd voor preventieadviseurs, R&D-managers, projectmanagers, projectingenieurs en ontwerpers. Ze stelt deelnemers in staat om op een systematische wijze risicoanalyses uit te voeren.

Doelstelling

Na afloop van de vorming kunnen de deelnemers:

  • de gevaren en risico's van een nieuwe of te wijzigen machine detecteren tijdens de ontwerpfase;
  • evalueren of de voorgestelde technische oplossingen in overeenstemming zijn met de reglementering;
  • motiveren waarom ze voor een bepaalde technische oplossing kiezen;
  • efficiëntiewinsten boeken bij de navolging van de veiligheids- en gezondheidsregels. 

Datum

vrijdag 29 november 2019, 09:00 - 13:00

Plaats

BluePoint Brussels (Classroom of the future)
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Organisator

Agoria Technische regelgeving

Meer info

Leden: €440
Niet-leden: €880

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier.

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.
Schrijf je in