Ons lidbedrijf Agidens, een ingenieurs- en systeemintegratiebedrijf gespecialiseerd in procesoptimalisatie voor o.a. de voedings- en drankindustrie, heeft een distributieovereenkomst gesloten met de brouwerijdivisie van Alfa Laval. Die gaat voortaan Agidens’ AHOP 200- en AHOP 400-hopdoseerunits promoten en verdelen in de brouwerijsector wereldwijd. Het partnership heeft een termijn van drie jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens drie jaar of meer.


AHOP zorgt ervoor dat het drooghoppen efficiënt verloopt en dat de kwaliteit en smaak van het bier verbeteren. Het systeem sluit perfect aan bij Alfa Laval’s bestaande drooghopoplossingen. Zo is een standaardfunctie van AHOP de activering en besturing van de Alfa Laval IMXD-mixer (Iso-Mix External Drive), die een geoptimaliseerde homogenisatie van de gedoseerde hopkorrels in de tank garandeert. 

Geert Stienen, CEO Agidens: “We zijn heel tevreden met dit partnership. De afgelopen jaren hebben we tal van drooghopsystemen onderzocht en al vaak samengewerkt met Alfa Laval en hun producten om de beste oplossing te vinden voor onze klanten. Uit die ervaringen bleek dat onze kennis en de AHOP hopdoseerunit heel complementair zijn met Alfa Laval’s productaanbod voor brouwerijen. De combinatie van de kennis en het netwerk van Alfa Laval, en de uitgebreide ervaring van Agidens in het ontwerp, de ontwikkeling, de bouw, de automatisering, de volledige integratie en diensten van deze systemen in een nieuwe of bestaande brouwerij, maakt de samenwerking de perfecte keuze voor een brouwerij." 

Alyce Hartvigsen, Iso-Mix & Fermentation Manager bij Alfa Laval: “Dankzij deze samenwerking biedt Alfa Laval nu een complete drooghopoplossing voor grotere biervolumes aan." 

Kim Verschueren, Team Manager Process Automation, Food & Beverage en Fine Chemicals bij Agidens: “Een nieuwe generatie bieren met een meer uitgesproken en aromatische hopsmaak wint aan populariteit bij een breed liefhebberspubliek dat mee stapt in de IPA-revolutie (India Pale Ale). Terwijl de volumes van de speciale bieren toenemen, moeten de huidige drooghoptechnieken in staat zijn om grotere volumes hop te verwerken. De huidige procestechnieken bezorgen nogal wat brouwers kopzorgen. Het is vaak een tijdrovende, bier verspillende en complexe taak om de hop in en uit het bier te krijgen. Brouwers zijn maar al te goed vertrouwd met problemen als verstoppingen als gevolg van opgezwollen hoppellets, zuurstofopname, beperkte batches, reinigbaarheid en flexibiliteit. De volautomatische AHOP-oplossing helpt hen die obstakels te overwinnen.”

 www.agidens.be 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.