Kraanbedrijven Aertssen Kranen en Michielsens zijn door Total Antwerpen gecontracteerd voor hijswerken bij turn arounds en onderhoudswerkzaamheden. Beide kraanbedrijven bundelen hun jarenlange ervaring op het Total platform in een joint venture voor dit vijfjarencontract


Complexe hijs- en montageprojecten vereisen in vele gevallen een ingenieuze samenwerking. De komende vijf jaar zullen Aertssen Kranen en Michielsens alle hijs- en riggingwerken uitvoeren op de sites van Total Raffinaderij Antwerpen, Total Olefins Antwerp en Total Polymers Antwerp. Dat doen ze in een joint venture, onder de naam AMI. 

Eén aanspreekpunt

Om een unieke service te kunnen garanderen, ontstond het idee om de krachten te bundelen. “Joint venture AMI beantwoordt aan de vraag van Total om de hijs- en riggingwerken zoveel mogelijk te optimaliseren. Met deze samenwerking is er slechts één aanspreekpunt voor Total platform.” Aldus Tom Deckers, Business Unit Manager bij Aertssen Kranen. 

“We anticiperen ook op het verzoek van Total om efficiënt te werken met tuigen en medewerkers.” Verduidelijkt Jack Hansoul, General Manager bij Michielsens. “De samenwerking tussen Total platform en AMI wordt verder geïntegreerd door te werken met één planning op de site.” 

Krachten bundelen

De joint venture beschikt voor dit vijfjarencontract over een uitgebreid en modern machinepark van mobiele kranen, rupskranen en SPMT’s – Self Propelled Modular Transporters. Op het Total platform zullen dagelijks zo’n 35 medewerkers tewerkgesteld worden.

Aertssen Kranen, lid van Agoria, maakt deel uit van  van het internationaal familiebedrijf Aertssen Group. Het kraanbedrijf heeft een uitgebreide ervaring in hijs- en montagewerken in diverse sectoren zoals (petro)chemie, olie en gas, infrastructuur, utiliteits- en industriebouw. Ook op het gebied van energie is Aertssen Kranen een gevestigde waarde in zowel onshore als offshore windprojecten, fossiele brandstoffenprojecten, nucleaire energie of WKK-centrales.

Kranen Michielsens is een Antwerps familiebedrijf gespecialiseerd in verticaal transport met mobiele telescoop- en torenkranen.

Meer info op www.aertssen.be

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.