De taken van de preventieadviseur zijn zeer uiteenlopend en vereisen een breed kennispalet. Om als preventieadviseur aan de slag te gaan, is een grondige opleiding dan ook essentieel. Onze opleiding bestaat uit een multidisciplinaire basisvorming, gevolgd door een specialisatiemodule niveau II.


Bent u op zoek naar een opleiding die u klaarstoomt om de taak van preventieadviseur niveau II op te nemen? Wilt u diepgaande kennis vergaren over welzijn en preventie op het werk? Schrijf u hier in voor onze nieuwe cursus, die start op 22 april 2021. Afhankelijk van de situatie op het moment, zullen de lessen fysiek doorgaan of via afstandsonderwijs. Alles zal uiteraard steeds coronaproof verlopen.

Voldoe aan uw wettelijke verplichtingen

Ondernemingen vanaf 20 werknemers (industrie met zeer zware risico’s), 50 werknemers (industrie met zware risico’s), 100 werknemers (andere industriële bedrijven) of 200 werknemers (niet-industriële organisaties) moeten over een preventieadviseur niveau 2 beschikken.

Onze opleiding, erkend door de overheid, biedt de beste garantie om die taak in uw onderneming te kunnen opnemen.

Onze troeven

 

63

+ 1.000

Onze jarenlange ervaring. We organiseren deze cursus reeds voor de 63e keer. Dit betekent meer dan 1.000 opgeleide preventieadviseurs.
 

> 80%

 

We streven ernaar preventieadviseurs op te leiden die hun rol als coach, mentor en adviseur ten volle kunnen spelen. 

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. De tevredenheid van onze cursisten bedraagt meer dan 80%. 

 

30

 

Onze lesgevers (maar liefst 30) zijn experten in hun vak en staan met beide voeten in de praktijk (preventieadviseurs van bedrijven, ambtenaren van toezicht welzijn op het werk, …).

20

We houden de groep van cursisten klein (max. 20), wat ons de kans geeft interactief en gericht te werk te gaan en aan de cursist de kans biedt om vragen te stellen.

BLENDED

 

We wisselen theorie en praktijk af, met rollenspellen, bedrijfsbezoeken, praktische en begeleide oefensessies, …

1

 

Persoonlijke eindwerkbegeleiding door een promotor binnen het gekozen onderwerp.

 

Voor wie?

Deze cursus is noodzakelijk voor iedereen die de wettelijke taak van preventieadviseur niveau 2 wil uitoefenen. Maar ook bedrijfsleiders, leidinggevenden, productiemanagers, onderhoudstechnici,… die een meer uitgebreide kennis willen opdoen over welzijn en preventie op het werk kunnen bij ons terecht.

Bekijk hier meer details (401,7 kB) over het programma en andere praktische informatie, of klik meteen door naar het inschrijvingsformulier.

Enkele reacties van cursisten

'Met Niveau 3 reeds op zak, schreef ik mij in voor de cursus ‘Preventieadviseur Niveau 2’ van Agoria. De opleiding bestond uit twee luiken: de basismodule en de specialisatiemodule. De praktische omkadering en de begeleiding door de lesgevers gaven een zeer professionele indruk. Doorheen het traject komen verschillende vakspecialisten aan het woord. Je leert bovendien bij wie je te rade kan gaan met specifieke vragen. Het is een intensieve opleiding, maar ze zorgt er wel voor dat je klaar bent om de rol van preventieadviseur op te nemen. De groepen zijn bovendien niet zo groot, waardoor je gaandeweg een band opbouwt met de andere cursisten.' 

Marc De Mulder, SHEQ Manager & Preventieadviseur bij STEULER-CTI

'Ik heb een totaal andere achtergrond, want ik kom uit het onderwijs. Op een bepaald moment kreeg ik de kans om te starten in een metaalbedrijf als preventieadviseur. Ik had echter geen ervaring: ik had nog nooit de binnenkant van een fabriek gezien, laat staan dat ik iets wist over technische veiligheid. Ik had met andere woorden absoluut nood aan een opleiding. Mijn werkgever raadde de Academy ‘Preventieadviseur: Niveau 2’ van Agoria aan, omdat die bekend staat als een kwalitatieve opleiding. En dat was absoluut het geval! De lesgevers zijn zeer gedreven en wilden van ons ook echte vakmensen maken. Op het einde van de lessenreeks leg je examens af en lever je een eindwerk in. Een tip: wacht niet te lang om te beginnen aan het eindwerk. De cursussen zijn zo opgebouwd, dat je er later naar kan teruggrijpen als naslagwerk. Regelmatig blader ik nogmaals door de samenvattingen, om iets op te zoeken. Een 10/10, wat mij betreft!' 

An Moeyaert, Preventieadviseur bij JAEGERSON NV

Datum

donderdag 22 april 2021

De volledige opleiding omvat 31 lesdagen (217 uren). De startdatum is 22 april 2021.

Plaats

AA-Tower
Technologiepark 122
9052 Zwijnaarde


Afhankelijk van de situatie op het moment, zullen de lessen fysiek doorgaan of via afstandsonderwijs. Alles zal uiteraard steeds coronaproof verlopen.

Organisator

Agoria 

Meer info

  • Agoria-leden: € 2.350* (excl. BTW)
  • Niet-leden: € 2.850* (excl. BTW)

* Bespaar op de kosten via KMO-portefeuille of opleidingscheque

Schrijf je in