Agoria stelt vandaag alles in het werk om een tweede lockdown van onze sector en de bedrijven in het algemeen te vermijden. Ook de regering denkt mee in die richting maar dan is het ook aan ons om aan te tonen hoe voorbereid de sector is om verdere uitbraken te voorkomen. Agoria ontwikkelde daarom de CIRS-tool, een digitale checklist die u helpt om op gestructureerde wijze alle maatregelen te nemen die verplicht en/of aangewezen zijn om ook tijdens deze forse uitbraak van het coronavirus veilig te kunnen werken in uw bedrijf.


Klik hier om van start te gaan met de CIRS-tool (Covid Industry Risk Scan)!

U kunt deze tool gebruiken om na te gaan hoe ‘coronaproof’ uw bedrijf vandaag al is, maar ook als handleiding om snel nog meer slimme beschermingsmaatregelen te nemen.

Hoe werkt het?

In de CIRS-tool werd de inhoud van de generieke gids en de handleiding goede praktijken vertaald naar 124 concrete vragen, die samen de toestand in uw bedrijf in kaart brengen. De lijst bevat zowel vragen die een verplichting inhouden, als een aantal aanvullende vragen die uw onderneming op weg kunnen zetten naar een meer uitgesproken aanpak.

Op basis van uw antwoorden krijgt uw bedrijf een label en een score, variërend van groen over oranje naar rood. Voor meer informatie verwijzen we naar het artikel van 7 september.

Versie 3

In de meest actuele versie van de tool, CIRS versie 3 die werd gelanceerd op 10 november 2020, wordt rekening gehouden met de maatregelen die zijn opgenomen in het Ministerieel Besluit van 1 november 2020 en met de aanpassing van de Generieke Gids (versie 3 van 30 oktober 2020). 

U kunt met al uw inhoudelijke vragen terecht bij Geert De Prez (geert.deprez@agoria.be) of Anje Van Vlierberghe (anje.vanvlierberghe@agoria.be).