Ten gevolge van de coronacrisis wordt de aanmoedigingspremie voor werknemers van Vlaamse ondernemingen in moeilijkheden, toegekend bij vrijwillige vermindering van de arbeidsduur, tijdelijk aangepast.


De Vlaamse overheid voorzag al  in een aanmoedingspremie voor werknemers van ondernemingen in moeilijkheden in het Vlaams Gewest die hun arbeidsduur vrijwillig maar buiten het regime van tijdskrediet of thematisch verlof verminderen en na die arbeidsduurvermindering nog minstens 50% werken.

Let wel: het gaat hier over werknemers die geen onderbrekingsuitkering ontvangen van de RVA. Evenmin gaat het om een premie die wordt betaald bovenop de uitkeringen bij tijdelijke werkloosheid.

Ten gevolge van de coronacrisis wordt deze aanmoedigingspremie tijdelijk aangepast zodat de maatregel ook van toepassing wordt voor werknemers van ondernemingen die aan volgende voorwaarde voldoen: een substantiële daling van minstens 20% van de omzet, productie of bestellingen in de maand voorafgaand aan de onderbreking ten opzichte van van dezelfde maand in het jaar voordien.

Deze uitbreiding geldt enkel voor de periode 1 april 2020 t.e.m. 30 juni 2020.

Meer info vindt u hier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de "first points of contact" in uw regio :

  • Antwerpen-Limburg
  • Brussel - Brabant
  • Oost- en West-Vlaanderen

Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer