Agoria-lid AVR heeft de titel van ‘Trends Digital Pioneer 2019’ in de categorie ‘middelgrote ondernemingen’ in de wacht gesleept. De landbouwproducent werd beloond voor zijn product ‘AVR Connect’, een online verzamelplaats voor machinedata van zowel op als naast het veld. De prestigieuze prijs zet bedrijven in de kijker die een belangrijke digitale transformatie hebben gerealiseerd.


 AVR won met het product ‘AVR Connect’, een softwareplatform dat data visualiseert komende van allerlei sensoren op de AVR-machines. Koen Uyttenhove, IoT Manager bij AVR: “Er wordt bijvoorbeeld opbrengstdata van de oogst verzameld en weergegeven op een detailkaart, zodat de boer nauwkeurig de efficiëntie van zijn veld kan kennen. Hij kan deze informatie gebruiken om extra te bemesten of te besproeien. Ook allerlei machinedata kunnen geregistreerd worden, zoals het vermogen en verbruik van de motor. Die data kan enerzijds dealers helpen bij het analyseren van de machine en anderzijds landbouwers helpen bij probleemanalyse.”

De jury koos voor AVR Connect, omdat het een mooi voorbeeld is van digitale transformatie, in een toch wat traditionele sector. Verder draagt het project een steentje bij aan meer duurzame landbouw. De nieuwe data die van de machines komen, kunnen bovendien worden uitgewisseld met partners en zouden kunnen leiden tot nieuwe verdienmodellen.

 Vorig jaar viel AVR met dezelfde toepassing ook al in de prijzen. Lees hier het artikel.