Ons lidbedrijf A&C Solutions wordt de exclusieve distributeur van Daitron's low noise AC/DC power supplies voor de Benelux. Met dit gamma mikt Daitron op een nichemarkt van meetinstrumenten en medische apparaten met hoge precisie. Een markt die A&C Solutions als power supply en connector specialist al jaren bedient.


Toenemende vraag naar hogere precisie en fijnere apparatuur

Voor A&C Solutions biedt de aanvulling van Daitron's low noice power supplies op het assortiment een mooie kans om deze groeiende nichemarkt verder uit te bouwen.

Sales Manager Jan Van Dijck: 'De medische wereld en de meet & regeltechniek in het algemeen worden gekenmerkt door een steeds hogere nauwkeurigheid van meetprestaties en steeds kleiner wordende meetapparatuur. De low noise voedingen van Daitron sluiten hier perfect op aan. Ze zijn niet alleen compact en lichtgewicht, maar beschikken daarnaast ook over een unieke technologie, het zogenaamde 'soft switching'. Soft switching zorgt ervoor dat de uitgangs-ripple, EMI-emissie en lekstromen zeer laag zijn. Het storingsniveau wordt hierdoor gereduceerd tot 10% ten opzichte van standaard voedingen. Dit leidt tot een hogere nauwkeurigheid van meetprestaties.'

De low noise voedingen van Daitron zijn naast gevoelige meet- en regelinstrumenten en ideale technologie voor medische beeldvorming en diagnostiek ook geschikt voor toepassingen in elektronenmicroscopen en audio & video.

De Japanse innovatiekracht achter Daitron

Daitron is internationaal bekend om zijn meer dan 60 jaar lange ervaring in de ontwikkeling van hoogwaardige elektronische componenten, semiconductors, embedded systems en power supplies voor een breed scala aan industrieën. De Japanse toewijding en volhardende houding om steeds innovatieve, marktgerichte oplossingen te brengen, kenmerkt Daitron's bedrijfsfilosofie. Tot op heden was Daitron enkel vertegenwoordigd in Duitsland, Zwitersland, Oostenrijk, Frankrijk en Zweden. De samenwerking met A&C Solutions voor de Benelux stelt Daitron in staat zijn Europese aanwezigheid verder uit te bouwen.

Power Electronics Event

A&C Solutions lanceert Daitron officieel tijdens het Power Electronics event op 19 juni 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.