Agoria-lidbedrijf Meyland, producent van oplossingen om stuk- en bulkgoederen te behandelen en transporteren, viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Dat de voorbije maanden enkele mooie orders voor leveringen in Afrika en Azië werden opgetekend, geeft het jubileum een extra feestelijk tintje.


Meyland werd in 1969 opgericht door Antoine De Meyere en Richard Roeland. Zij waren vooral actief in onderhoud, reviseren en maken van machines voor de graan- en veevoederindustrie. Na een aantal personeelsuitbreidingen en verhuizingen hebben Geert, Robby en Carlo Roeland in 2000, als tweede generatie, de zaak overgenomen. 

Meyland

Vandaag ontwerpt, bouwt en onderhoudt Meyland installaties voor de behandeling en intern transport van stuk- en bulkgoederen. Het Oost-Vlaamse bedrijf staat daarbij garant voor rendabele en bedrijfszekere oplossingen, op maat van de klant. En dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. 

Robby Roeland: "Met Meyland mikken we typisch op een regio van 300 km rond onze thuisbasis Maldegem, maar voor sommige oplossingen kijken we sinds begin 2018 ook naar niet-Europese afzetmarkten via een netwerk van agenten en distributeurs. Langs die weg hebben we recentelijk voor het eerst drie mobiele batchwegers verkocht aan een Aziatische klant, die de machines zal gebruiken voor zijn activiteiten in Azië en Afrika, en meer bepaald om een ijkwaardig gewicht te meten van producten die in en uit schepen gelost of geladen worden." 

De mobiele batchwegers van Meyland zijn verplaatsbaar en dus overal inzetbaar. Naargelang van de behoeften worden ze geleverd inclusief transportbanden voor aan- en afvoer. Met een kraan of transportband kan de klant de producten aanvoeren en vervolgens door het continu wegende weegsysteem sturen, met een maximaal debiet van 2000 m³ per uur. Na de weging brengen andere transportbanden de producten tot in de juiste opslagplaats. Een belangrijke recente innovatie is het datasysteem Meyland 4.0, dat de eigenaar of operator via dashboards en periodieke rapporten op de hoogte houdt van de staat van zijn installatie. Zo informeert het systeem hem proactief over de status van risicofactoren en de eventueel te ondernemen (onderhouds)acties. 

www.meyland.be

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.