Het Nederlandse Infinite Simulation Systems uit Breda wordt onderdeel van de 4ITEGO Group. Dat is de groep waar ook Agoria-lidbedrijf CadCorner uit Sint-Eloois-Winkel (BE) en GPO Solutions uit Breda (NL) deel van uitmaken. De 4ITEGO Group ondersteunt industriële maakbedrijven in hun digitale transformatie door hun productontwikkeling en productieprocessen te verbeteren en te versnellen. De drie bedrijven leveren advies, software, implementaties op maat, support en training.


CadCorner implementeert designsoftware die bedrijven helpt bij productontwikkeling. “Onze expertise zit in de domeinen van CAD, CAE, CAM, PDM, PLM en hoe langer hoe meer ook in industriële toepassingen van het Internet of Things en Augmented Reality. We laten het proces om innovatieve producten te ontwikkelen sneller en efficiënter verlopen en werken de uitdagingen weg tussen het ontwerp, engineering en de productie”, aldus CEO Xavier Werbrouck.


Op de foto: Xavier Werbrouck (4ITEGO Group) en Jurgen Matthijsen (Infinite Simulation Systems).

In 2017 nam CadCorner, dat zelf in 2011 werd opgericht, zijn Nederlandse sectorgenoot GPO Solutions over, een bedrijf met ruim 25 jaar ervaring in software voor het optimaliseren van productontwikkeling. Managing Director Robin van Raak: “Zo ontstond de 4ITEGO Group, waarin we de expertise van beide bedrijven hebben samengebracht, zodat onze ruim 550 klanten toegang kregen tot nog bredere kennis. We zijn actief in de hele Benelux en werken ook projecten uit voor vestigingen van onze klanten in andere Europese landen.”

Met de integratie van Infinite Simulation Systems, Benelux-marktleider voor industriële simulatiesoftware, zet de 4ITEGO Group nu een nieuwe stap. Xavier Werbrouck: “Simulatiesoftware is cruciaal om innovaties te testen en te optimaliseren, liefst zo vroeg mogelijk in de ontwikkeling. We spreken dan over sterkte-analyses, stromingsanalyses en ander vraagstukken rond chemische reacties, aerodynamica enzovoort… Infinite implementeert deze software voor de Benelux, in hoofdzaak met de toonaangevende ANSYS-oplossingen.”

Alle bestaande ANSYS-activiteiten binnen CadCorner en GPO Solutions zullen worden ondergebracht binnen Infinite. De 4ITEGO Group telt intussen bijna 50 medewerkers. De drie locaties in Sint-Eloois-Winkel en Breda blijven behouden.

www.cadcorner.be 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.