DigitalForYouth.be en de Koning Boudewijnstichting gaan op zoek naar 10.000 laptops voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs die momenteel niet naar school kunnen, maar thuis geen computer hebben. Heeft uw bedrijf recente, gebruikte laptops op overschot? Geef ze dan nu een zinvol tweede leven!


Het coronavirus houdt de meeste kinderen ondertussen al meer dan een week thuis. In heel wat scholen krijgen leerlingen digitale huiswerktaken via digitale platformen zoals Smartschool. Maar er is één groot probleem: lang niet alle kinderen hebben thuis een (eigen) computer om deze opdrachten te maken.

DigitalForYouth.be (een samenwerking tussen DNS Belgium en vzw Close The Gap) en de Koning Boudewijnstichting gaan daarom op zoek naar laptops voor kansarme leerlingen.

Concreet is het de bedoeling om in Vlaanderen 10.000 computers te verspreiden tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth.be heeft nu al 1.000 laptops klaarstaan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 200.000 euro vrij waarmee nog eens ongeveer 2.000 toestellen volledig in orde gezet kunnen worden.

Maar ook uw hulp is welkom!

Heeft uw bedrijf recente, gebruikte laptops op overschot? Doneer die dan aan dit lovenswaardige project.

  • Donaties aanmelden kan via donations@close-the-gap.org;
  • Ophalen kan vanaf 30 werkende laptops;
  • De laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, eventuele herstellingen en upgrade, installatie Microsoft OS en reiniging).

Het initiatief kan alvast rekenen op de steun van peter Filip Michiels (CIO of the Year 2019, CIO van TUI) en meter Dewi Van De Vyver (ICT Woman of the Year 2020 & CEO van Agoria-lidbedrijf Flow Pilots). Ook Agoria draagt het project een warm hart toe.

http://digitalforyouth.be/


Strijd tegen het coronavirus: inspirerende initiatieven

In deze COVID-19-crisis zien bij onze lidbedrijven en andere organisaties tal van initiatieven het licht, om de epidemie te bestrijden, het verzorgend personeel en de maatschappij in haar geheel te ondersteunen of nog om de continuïteit van het werk te verzekeren.

Ontdek die initiatieven hier