Is deze mail niet goed leesbaar?

  
  7 - 25 november 2011
 
  
  
  Agoria ICT
 
  
  Inschrijven kan HIER!
 
  
  Stephane Wojcik
  Tel.
Fax
E-mail
+32 2 706 78 79
+32 2 706 80 09
stephane.wojcik@agoria.be
 
 
 
Neem deel aan de
Agoria CEO tour 2011!
 
   

Sensibiliseringscampagne voor ICT beroepen (7 - 25 november 2011)

U weet dat:

  • het tekort aan informatici in Vlaanderen de lopende projecten in heel wat ondernemingen blijft afremmen. Er zijn in Vlaanderen namelijk ettelijke duizenden openstaande vacatures voor informatici!
  • de informaticasector bij de jongeren in het middelbaar onderwijs een nogal wazig imago heeft en last heeft van clichématige vooroordelen: ontslagen van informatici, beroep voor mannen, weinig communicatie, stevige kennis van wiskunde vereist...

Daarom brengt Agoria zijn sensibiliseringscampagne weer op gang.
In de weken tussen 7 en 25 november komen bedrijfsleiders uit de ICT-sector en jonge ICT-medewerkers naar de scholen om er met de laatstejaars (derde graad ASO studenten) over hun job, hun bedrijf en sector te praten. Ze zullen hen uitleggen hoe het er in hun bedrijf aan toe gaat en welke jobs ze te bieden hebben. Bedoeling is bij de jongeren belangstelling te wekken voor informatie- en communicatietechnologieën (ICT) en tegelijk enkele hardnekkige vooroordelen over de ICT-sector uit de wereld te helpen.

Schrijf uw school NU in!

U kunt het online inschrijvingsformulier voor 14 oktober 2011 terugsturen om zo een informatiesessie in uw school aan te vragen.

De voorbije jaren hebben heel wat scholen deelgenomen aan andere sensibiliseringsacties van Agoria:
  • bezoek van informatici in de scholen – informatievergadering (1 uur) in de klassen van de laatstejaars over de informaticaberoepen en de opleidingsmogelijkheden.
  • bezoeken aan ondernemingen door leerlingen die meer informatie over deze beroepen wensen.

Nieuw!

Vanaf begin november zal Agoria ook een grote sensibiliseringcampagne starten op de radio’s en via verschillende andere media. Het zal gebaseerd zijn op de wedstrijd “Pixel Challenge”, gericht naar jongeren uit de derde graad. Meer informatie zal in de volgende dagen beschikbaar zijn. Mis deze kans niet om uw leerlingen te laten deelnemen aan dit uniek event.Stephane Wojcik, adviseur Agoria ICT (stephane.wojcik@agoria.be, +32 2 706 7879) staat tot uw beschikking om u alle nadere inlichtingen te verstrekken.