Stem nu voor uw favoriet voor de Agoriaprijs 2020 FR | Agoria

Stem nu voor uw favoriet voor de Agoriaprijs 2020 FR

Image
Agoria publieksprijs 2020
Publié le 11/01/21 par Beheerder
Een landbouwrobot voor onkruidbestrijding, een antenne voor veilige kernfusie en een slimme sturing van batterijen en zonnepanelen. Dat zijn de thema's van de drie finalisten van de Agoriaprijs 2020. Wie verdient de prijs? Stem voor uw favoriet!

In het kader van de Agoriaprijs gaan Scriptie vzw en Agoria Vlaanderen op zoek naar de sterkste technologische inzendingen van de Vlaamse Scriptieprijs. Die zoektocht leidde naar de onderstaande 3 finalisten. Bekijk hun filmpjes en breng een stem uit voor uw favoriet! De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs van Agoria en sleept zo 250 euro in de wacht.

 1. punt 
 2. nog een
 3. nog een
  1. ja
   1. ja
 4.  

 

 • Puntje 1
  • Nog eens
   • en nog eens
    • en nog eens
 • jawel.
 • Puntje 2
  • En nog een puntje.

www.agoria.be

Dit zijn de genomineerden!

Landbouwrobot zal mechanische onkruidbestrijding ondersteunen in biologische beddenteelt

 

Test Nog een test test
test Nog een test test
test   test
  Nieuwe rij  

 

 

 

Rembrandt Perneel
UGent - Master in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen

Kleine biotelers hebben geen boodschap aan zware en dure landbouwmachines, gewassen telen staat voor hen daarom nog vaak gelijk aan handenarbeid. Daarom ontwikkelde Rembrandt Perneel een lichte en betaalbare robot die hen helpt bij de onkruidbestrijding. Om ervoor te zorgen dat hij over oneffen terrein kan, baseerde hij zijn ontwerp op de NASA Marsrover.

Lees meer over de scriptie van Rembrandt

R2P2, kaaskroketten en veel geduld

Johannes Lips
UGent - European Master of Science in Nuclear Fusion and Engineering Physics

Kernfusie is volgens Johannes Lips de heilige graal van de energievoorziening: een onuitputbare bron van elektriciteit die bovendien geen vervuiling of gevaar met zich meebrengt. Maar deze heilige graal geeft zichzelf niet zomaar prijs en er is nog veel onderzoek nodig. Zo moet er in de kernfusiereactor een zwevende “plasmadonut” in bedwang gehouden worden. Deze gloeiend hete donut van 150 miljoen graden mag immers de reactor zelf op geen enkel moment raken...

Lees meer over de scriptie van Johannes

Leert artificiële intelligentie ons om te gaan met groene energie?

Nadia Wiesé & Davy Didden
KU Leuven Master of Science in de ingenieurswetenschappen: energie

Op zonnige namiddagen produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan er op dat ogenblik plaatselijk verbruikt wordt. Een te grote hoeveelheid lokaal geïnjecteerde energie kan leiden tot een spanning ver boven de gewoonlijke 230 volt, wat de normale werking van het net in gevaar brengt. Deze evolutie stelt de netbeheerder voor een uitdaging om de veilige werking te blijven garanderen. Nadia Wiesé en Davy Didden zochten de oplossing voor dit probleem in slimme batterijen en artificiële intelligentie.

Lees meer over de scriptie van Nadia en Davy

Cet article était-il utile ?