Tijdelijke hogere steun voor investeringen in medische producten en beschermingsmateriaal | Agoria

Tijdelijke hogere steun voor investeringen in medische producten en beschermingsmateriaal

Image
Publié le 08/07/20 par Alexander Olbrechts
Bedrijven die naar aanleiding van de coronacrisis medische producten en beschermingsmateriaal ontwikkelen, kunnen tijdelijk hogere investeringssteun vragen. De Vlaamse regering heeft dit op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits goedgekeurd. Het gaat om investeringen die recent gestart zijn, namelijk na 1 juni 2020. Het gaat bijvoorbeeld om geneesmiddelen of beschermende kleding in het belang van de gezondheid en de bescherming op het werk.

Op vraag van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Europese Commissie groen licht gegeven voor de versoepeling van de staatssteunregels. Daarmee kan Vlaanderen meer steun geven aan Vlaamse bedrijven die in het kader van COVID-19 investeren.

De hogere investeringssteun kan gaan naar bedrijven die sinds 1 juni 2020 extra investeren in de productie van COVID-19-relevante producten. Voorbeelden zijn geneesmiddelen (met inbegrip van vaccins), ziekenhuis- of medische apparatuur (met inbegrip van beademingsapparatuur, beschermende kleding), en de noodzakelijke grondstoffen hiervoor.

De steun wordt mogelijk voor alle ondernemingen in heel Vlaanderen. Het maximale steunpercentage wordt bepaald op 50%. De minimale investeringsdrempel ligt op 250.000 euro voor kleine ondernemingen, 500.000 euro voor middelgrote ondernemingen en 1,5 miljoen euro voor grote ondernemingen. Het investeringsproject moet binnen 6 maanden na de datum waarop de steun is toegekend, voltooid zijn. De uiterste indieningsdatum van projecten ligt op 1 november 2020.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “Verschillende Vlaamse ondernemingen zijn in het kader van de coronacrisis aan de slag gegaan om nieuwe producten te ontwikkelen.  Het bewijst de grote creativiteit en flexibiliteit op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. Nu Europa zijn akkoord heeft verleend, kunnen we met Vlaanderen ook tijdelijk hogere investeringssteun toekennen aan bedrijven die willen investeren in de productie van COVID-19-relevante producten, in het belang van onze gezondheid en een goede bescherming op het werk.”


Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer
Cet article était-il utile ?