Lerend Netwerk I4.0 Digital Factory | Agoria

Lerend Netwerk I4.0 Digital Factory

Réseau d'apprentissage
Places disponibles
Image
Publié le 18/10/21 par webmaster

Agoria lanceert voor Vlaamse bedrijven een lerend netwerk rond Industrie 4.0. Uniek is dat we bedrijven van de maakindustrie samenbrengen met Vlaamse digitale technologiebedrijven die toepassingen voor op de productievloer aanbieden. 

U wilt uw bedrijf klaarstomen voor de toekomst, maar u wordt overweldigd door alles wat u hoort, leest en ziet over Industrie 4.0 ?  U bent een technologie-aanbieder, en wil meer weten over concrete use cases? In dit lerend netwerk laten we u, aan de hand van best practices en ervaringsuitwisseling met digitale aanbieders en industriële bedrijven, kennismaken met de digitale transformatie, één van de rode draden binnen Factory of the Future.

Doelgroep?

Professionals betrokken bij de digitale transformatie van de maakindustrie, zowel voor projectmedewerkers als voor beslissingsnemers. Vooral interessant voor bedrijven die al een concreet idee hebben van waar ze naar toe willen. Er kunnen meerdere mensen van één bedrijf deelnemen, maar we mikken op een goede balans tussen de technische professionele medewerkers van de vraag- en aanbodzijde. Het doel is om op een open manier van elkaar te leren; pure sales pitches zijn hier dus niet aan de orde.

Programma

15/12: “To connect or not to connect….?” is niet meer de vraag voor een moderne productie-omgeving – maar “What, how and when to connect” is wél een uitdaging. In deze sessie illustreren we u aan de hand van enkele praktische voorbeelden hoe productiedata beter gekoppeld kunnen worden met de kantooromgeving, en waar de belangrijkste opportuniteiten voor de maakindustrie liggen.

12/01: hoe kunnen we dan nog meer informatie uit meer geconnecteerde data halen ? In deze sessie focussen we op sleutelaspecten van data management in Factories of the Future, van best practices tot nieuwe trends, geïllustreerd met real-life voorbeelden.

16/03: hoe brengen we inzichten op basis van deze data weer naar de productievloer ? In deze sessie gaan we aan de hand van praktische cases verder in op operator instructies en dashboarding.

18/05: in deze sessie bezoeken we een Factory of the Future die sterk inzet op digitale toepassingen.

Praktisch

De eerste drie sessies vinden plaats op woensdag van 10u30-14u30 bij Agoria in Gent. Er is voldoende parkeergelegenheid op de campus.

Om 12u30 wordt een broodjeslunch aan de deelnemers aangeboden. Er is voldoende mogelijkheid tot verdere netwerking voorzien in de agenda.

Deelnemers zullen al het lesmateriaal op voorhand ontvangen. Van de deelnemers wordt vóór elke sessie enige voorbereiding verwacht, opdat de sessie zo praktisch en optimaal mogelijk kan ingevuld worden. Bijstand tussen de verschillende workshops wordt verleend om inhoudelijke vragen van de deelnemers te beantwoorden.

De volledige kostprijs voor deelname aan het lerend netwerk bedraagt 2.365€. De eigen bijdrage van het deelnemende bedrijf bedraagt 750€. Het lerend netwerk wordt georganiseerd binnen het Industrie Partnerschap.  Schrijf u nu snel in, want de plaatsen zijn beperkt!
Voor de KMO portefeuille komt dit initiatief niet in aanmerking.