Spiegelcomité 'ISO/TC 330 - Biocidale & antimicrobiële oppervlakken' | Agoria

Spiegelcomité 'ISO/TC 330 - Biocidale & antimicrobiële oppervlakken'

Image
Published on 16/09/21 by Stephan Belaen
Binnenkort gaat het Belgisch spiegelcomité van 'ISO/TC 330 - Surfaces with biocidal and antimicrobial properties' van start met een virtuele kick-off meeting. Aanmelden kan nog steeds.

Dit technisch comité ontwikkelt testmethodes die gebruikt worden om de biocidale werking en de doeltreffendheid van oppervlakken met antimicrobiële activiteiten te beoordelen, met inbegrip van hun compatibiliteit met verschillende families van ontsmettingsmiddelen en reinigingsmiddelen. Dergelijke methoden zijn gericht op het evalueren van de biocidale activiteit (d.w.z. die welke micro-organismen onomkeerbaar inactiveert) en op het onderscheiden daarvan van de biostatische activiteit (d.w.z. de remming van de groei van micro-organismen).

Het gebied omvat de beoordeling van oppervlakken met intrinsieke biocidale eigenschappen en van oppervlakken die op enigerlei wijze zodanig zijn bewerkt dat zij onder normale milieu-omstandigheden biocidale eigenschappen hebben voor de mens.

Tot de aandachtsgebieden behoren medische en diergeneeskundige toepassingen, lucht- en ruimtevaart, landbouw, levensmiddelen, hygiëne en andere industriële gebieden, institutionele en huishoudelijke toepassingen.

Uitgezonderd: Toxicologische en ecotoxicologische methoden voor het testen van oppervlakken, desinfectieprocessen, antimicrobiële activiteiten van textiel en poreuze producten (met inbegrip van schoeisel), fotokatalyse en nanotechnologieën.

Interesse om aan de Belgische spiegelcomissie vergadering deel te nemen? Contacteer stephan.belaen@agoria.be.
Was this article useful?