Apax Partners verwerft een significant belang in de Efficy groep | Agoria

Apax Partners verwerft een significant belang in de Efficy groep

Image
Published on 07/09/21 by René Konings
Apax Partners heeft een significant aandeel verworven in de Efficy groep, naast diens oprichters en Fortino Capital. Dit ter ondersteuning van de organische en op overnames gebaseerde groeistrategie van de Efficy groep in Europa.

"De huidige snelheid van de ontwikkeling van de Efficy groep vereiste een versterking van ons aandeelhouderschap," aldus Cédric Pierrard en Robert Houdart, de twee oprichters van Efficy: "Aangezien we in het verleden al met Fortino hadden samengewerkt, leek APAX Partners een voor de hand liggende keuze. Het hebben van een leidend private equity-fonds in Europa en een ander fonds dat meer gespecialiseerd is in onze IT-sector, is voor ons de perfecte combinatie die ons in staat zal stellen onze ambities waar te maken."

Ons DNA? Customer Relationship Management!

De Efficy groep, die haar hoofdkantoor in Brussel heeft, werd in 2005 opgericht door Cédric Pierrard en Robert Houdart, met als doel de lancering van een volledige en sterk aanpasbare SaaS CRM (Customer Relationship Management) oplossing. De groep is aanwezig in 15 landen, telt meer dan 550 medewerkers, telt bijna 13.500 klanten en 330.000 dagelijkse gebruikers. Met een groei in de dubbele cijfers, lanceerde Efficy in 2019 haar 5³ strategisch plan. Het doel is om de omvang van het bedrijf met 5 te vermenigvuldigen zodoende 5% van de onafhankelijke CRM-markt in Europa te vertegenwoordigen en dit alles binnen 5 jaar. Om dit te bereiken, zet de groep in op een ambitieuze strategie van organische groei en buy-and-build. De groep heeft sinds haar oprichting al meer dan 10 overnames gedaan

4 grote overnames in 18 maanden

Arnaud De Vos, Directeur bij Fortino Capital: "Sinds Fortino is toegetreden tot de venture met Cedric & Robert, heeft Efficy haar externe groeistrategie versneld en haar geografische positie uitgebreid, met 4 belangrijke overnames in de laatste 18 maanden: Ines CRM (Frankrijk), webCRM (Denemarken), PerfectView (Nederland) en APSIS (Zweden). Het is nu het juiste moment om Apax Partners, een gerenommeerde partner met wie we zeer nauw samenwerken, te verwelkomen om Efficy te blijven steunen in hun ambitie om de Europese CRM markt te consolideren."

Onafhankelijke CRM-leider in Europa

Apax investeert een aanzienlijk bedrag in de CRM-leverancier met de afsluiting van zijn laatste Midmarket X-fonds op 1,6 miljard euro. Als nieuwe partner zal Apax het Efficy team helpen haar groeistrategie te versnellen om een onafhankelijke CRM marktleider in Europa te creëren, met name via belangrijke overnames. Apax heeft al bijgedragen tot de recente overname van APSIS in Zweden.

"Wij zijn verheugd om Cedric, Robert en het Efficy team te ondersteunen in hun ambitieuze organische en externe groeistrategie en om onze krachten te bundelen met Fortino in dit avontuur. Wij beschikken over de financiële mogelijkheden, de middelen en de ervaring om Efficy in deze nieuwe fase van haar ontwikkeling te ondersteunen en het bedrijf te vestigen als een onbetwiste onafhankelijke CRM-leider in Europa," aldus Thomas de Villeneuve en Qiongyan Shao, Partner en Director bij Apax Partners.

Bron: persbericht
 

Was this article useful?