LVD-richtlijn 2014/35/EU: nieuwe publicatie geharmoniseerde normen | Agoria

LVD-richtlijn 2014/35/EU: nieuwe publicatie geharmoniseerde normen

Image
Published on 13/07/21 by Marc Cumps
Op 22 juni 2021 werd een update van de lijst met geharmoniseerde normen voor de laagspanningsrichtlijn (LVD) gepubliceerd in het Officieel Publicatieblad van de Europese Unie, en dit volgens de nieuwe procedure.

De publicatie bevindt zich in de L-reeks van het Officieel Publicatieblad (gemeenschapswetgeving) in plaats van in de C-reeks (mededelingen en bekendmakingen) en dit via een uitvoeringsbesluit. Volgens de vorig jaar geïntroduceerde procedure vermeldt de publicatie enkel de wijzigingen, niet de volledige lijst van geharmoniseerde normen.

De wijzigingen hebben betrekking op koelkasten, (room)ijsapparaten en ijsmakers, laboratoriumapparatuur voor het verhitten van materialen, automatische en semi-automatische laboratoriumapparatuur voor analyse en andere doeleinden, elektrische apparatuur met de nominale waarden betreffende de elektrische voeding, huidbestralingstoestellen met ultraviolette en infraroodstraling, toestellen voor ruimteverwarming, strijkijzers, fornuizen, komforen, ovens en soortgelijke toestellen, kledingpersen, elektromechanische stuurstroomkringen, dekens, kussens, kleding en vergelijkbare buigzame verwarmingstoestellen.

Aangezien de officiële publicatie niet zo gebruiksvriendelijk is, publiceert de Commissie eveneens een informele samenvatting die de referenties van de geharmoniseerde normen consolideert.

Raadpleeg hier het uitvoeringsbesluit.

Raadpleeg de informele geconsolideerde lijst in pdf-formaat of in xls-formaat.

Was this article useful?