MintT gaat partnership aan met Microsoft en versterkt financiële structuur | Agoria

MintT gaat partnership aan met Microsoft en versterkt financiële structuur

Image
Published on 08/06/21 by Alexander Olbrechts
De Belgische scale-up MintT gaat een samenwerking aan met Microsoft om de technologie van 3D-sensoren van Microsoft te gebruiken en Azure te implementeren in het eigen detectie- en preventiesysteem voor valpartijen in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Daarnaast versterkt het bedrijf zijn financiële structuur met bijna € 3 miljoen.

Naar schatting tot 70% van patiënten en bewoners in ziekenhuizen en woonzorgcentra valt minstens éénmaal per jaar, soms met dramatische gevolgen (fysieke letsels, psychische gevolgen, verlies van zelfstandigheid, ...).

Agoria-lidbedrijf MintT is een Belgische medische scale-up die innovatieve oplossingen ontwikkelt op basis van 3D-analyses. De inzet? Valpartijen van patiënten in ziekenhuizen en in woonzorgcentra detecteren en een preventieve werking mogelijk maken. MintT ontwikkelde hiervoor ISA (Intelligent Sensing for Ageing), een systeem dat bestaat uit een verbonden sensor, analytische algoritmen, artificiële intelligentie en toepassingen in de cloud. De volgende stap in de oplossing van MintT is het gebruik van de hoogtechnologische ‘Time-of-Flight’ (ToF) 3D-sensor van Microsoft.

De recente vooruitgang op het vlak van 3D-visie vindt nu ook weerklank in de gezondheidssector. Gezondheidsprofessionals krijgen immers de mogelijkheid om hun patiënten vanop afstand te volgen aan de hand van een nauwkeurige ruimtelijke analyse. Voor bedrijven en investeerders creëert dat opportuniteiten.
De innovatieve oplossing ISA heeft reeds duizenden patiënten in bekende zorginstellingen geholpen: Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk), Cliniques universitaires Saint-Luc (Brussels), WZC Den Anker (Gent), en verschillende andere woonzorgcentra en serviceflats in heel België.

Dankzij de oplossingen van Microsoft op het vlak van ‘Time-of-Flight’ (ToF) 3D-sensoren en het cloudplatform Azure, zal MintT de “Azure AI Cognitive Services” diensten kunnen inzetten in de uitrol van oplossingen op basis van artificiële intelligentie. MintT krijgt zo tools in handen om klanten wereldwijd nog efficiënter van dienst te kunnen zijn en een unieke kwaliteit te leveren. Het bedrijf heeft een sterke expertise ontwikkeld op het vlak van gedragsanalyse en de analyse van valpartijen, met meer dan 100 000 uren opnames en duizenden geanalyseerde gevallen.

"We zijn erg trots om te mogen samenwerken met de teams van Microsoft rond 3D-sensoren. Het platform Azure Depth van Microsoft is een perfecte aanvulling voor ons detectie- en preventiesysteem op basis van AI. Deze samenwerking stelt ons in staat op ons duurzaam commercieel model te versterken en directe meerwaarde te leveren aan onze klanten: universitaire ziekenhuizen, algemene ziekenhuizen, woonzorgcentra en dienstenflats."

Eric Krzeslo, CEO, MintT

MintT heeft ook de eigen financiële structuur versterkt met bijna 3 miljoen euro via een kapitaalsverhoging en met de steun van private en publieke financiële partners. Deze fondsen moeten het bedrijf in staat stellen om de positie als marktleider te versterken, de technologische vooruitgang te waarborgen en de groei in België en in het buitenland te versnellen.

Image

Was this article useful?