Verhaert en SpaceTec winnen miljoenencontract om start-ups in de ruimtevaartindustrie te ondersteunen | Agoria

Verhaert en SpaceTec winnen miljoenencontract om start-ups in de ruimtevaartindustrie te ondersteunen

Image
Published on 01/03/21
Verhaert Masters in Innovation en SpaceTec Partners, twee Agoria-lidbedrijven, gaan gezamenlijk een contract van 1,2 miljoen euro gebruiken om onderzoek en innovatie met ruimtevaarttechnologie te ondersteunen door het organiseren van hackathons en het aanbieden van mentoring aan start-ups.

Hackathons en mentoring voor Europese start-ups

Het contract heeft een potentiële waarde van 3,6 miljoen euro en implementeert het European Space Hackathons & Mentoring-programma uit naam van de Europese Commissie. Het bestaat uit een reeks van 2 hackathons in 2021 en nog eens 4 hackathons in de volgende 2 jaar na verlenging van het contract. Het is de eerste stap binnen het Competitive Space Start-ups for Innovation (CASSINI) initiatief van de Europese Commissie om het aantal start-ups te laten groeien dat innovatieve Europese ruimtevaarttechnologieën succesvol commercialiseert.

Elke hackathon vindt gelijktijdig plaats op tot wel 10 locaties. Om de hackathons en begeleiding te organiseren, rekenen Verhaert en SpaceTec Partners op de steun van lokale organisatoren. Voor hen is dit een geweldige kans om toe te treden tot de fascinerende markt van ruimtevaart-gebaseerde innovatie en ondernemerschap.

Slaagkansen verhogen en groei versnellen

Het CASSINI-initiatief zal de slaagkansen vergroten van start-ups in de ruimtevaartindustrie dankzij technische en zakelijke ondersteuning. Aan de andere kant zal het hun groei en schaalvergroting versnellen door meer private investeerders aan te trekken. CASSINI stroomlijnt bestaande en ondersteunt nieuwe initiatieven om innovatie en start-ups te ondersteunen. Als onderdeel van de Europese strategie voor KMO’s zal het een coherent, gestructureerd, gericht en schaalbaar overheidssteunmechanisme creëren op lange termijn.

Commercialisatie van Europese ruimtevaarttechnologieën bevorderen

Innovatie en ondernemerschap ondersteunen binnen de Europese ruimtevaartsector ligt Verhaert Masters in Innovation en SpaceTec Partners nauw aan het hart. Thomas Tanghe, Partner bij SpaceTec Partners: “De nieuwe CASSINI-hackathons zullen voortbouwen op de erfenis van innovatieprogramma’s die onze bedrijven gezamenlijk hebben geïmplementeerd voor de ruimtevaartsector, zoals Copernicus Accelerator en Point.IoT. Samen kijken we ernaar uit om onze inspanningen voort te zetten en zowel het bewustzijn als acceptatie van gebruikers te bevorderen die componenten van Europese ruimtevaartprogramma’s (Copernicus, Galileo, EGNOS, GOVSATCOM and Space Situational Awareness) succesvol toepassen.”

Sam Waes, programmamanager OpenLab bij Verhaert Masters in Innovation, voegt toe: “We willen de CASSINI hackathons integreren in een relevant ruimtevaart-ecosysteem. Dankzij onze goed uitgebouwde methodologie en innovatieve aanpak hebben we ervaring met doelgroepen bereiken binnen én buiten de ruimtevaartsector, die actief zijn in meerdere professionele domeinen met een ruime geografische dekking in Europa. Tijdens de hackathons willen we menselijke interacties stimuleren en start-ups toegang geven tot een grote vijver van mentoren.”

Meer info: www.spacetec.partners en www.verhaert.com

Was this article useful?