Ontdek tijdens Acumen hoe u als werkgever vooroploopt met een solide HR-beleid | Agoria

Ontdek tijdens Acumen hoe u als werkgever vooroploopt met een solide HR-beleid

Image
Published on 14/10/20 by Nele Laus
Of u als HR-professional het beleid mee uitzet, of u moet het inbedden in uw strategie: tijdens ons digiaal event Acumen beent u de laatste ontwikkelingen en trends bij. “U krijgt er advies duiding van enkele top-experten van People & Organisation”, vertellen Stephan Vanhaverbeke (Manager People & Organisation) en Dirk Van Strijthem (Expert People & Organisation).

“We willen tijdens Acumen vooral de breedte van onze services in de kijker zetten”, zegt Stephan. “Onze leden kunnen van een heel aantal tools en diensten genieten, en we vertrekken vanuit de acute businessnoden om te benadrukken hoe we hen daarbij kunnen helpen. Sommige sessies zijn eerder sectorspecifiek, anderen mikken op een breed publiek.”

'De lerende organisatie'

Welke sessie zijn voor alle organisaties interessant?

“'De lerende organisatie' is een belangrijk thema voor HR-verantwoordelijken én zaakvoerders. We benadrukken waarom intern leren belangrijk is en wat het kan opleveren. Dat maken we concreet met een plan van aanpak om leeracties te ontwikkelen.”

 

Image

“'De lerende organisatie' is een belangrijk thema voor HR-verantwoordelijken én zaakvoerders. We maken dat concreet met een plan van aanpak om leeracties te ontwikkelen.” – Stephan Vanhaverbeke

“Nog op strategisch niveau is er een sessie van Sanja Chen, onze expert in employer branding. Hij biedt inzicht in wat employer branding omvat, en waar de meerwaarde van een goed employer brand ligt. Uiteraard kunnen we daarbij niet om de impact – maar ook opportuniteiten – van COVID-19 heen.”

Organiseren jullie naast die inzichten ook praktijkgerichte sessies?

“Op het vlak van welzijn hebben we een heel aantal praktische tools. In meerdere sessies lichten we deze tools toe. De ARPA-tool om psychosociale risico’s in kaart te brengen is interessant voor HR-verantwoordelijken en preventieadviseurs. De zelfdiagnosetool zet preventieadviseurs en CEO’s op weg om welzijn en preventie in hun organisatie beter te organiseren. COVID-19 heeft uw noodzakelijke aandacht voor het psychosociale welzijn van uw werknemers alleen maar extra onderstreept”

“COVID-19 heeft de noodzakelijke aandacht voor het psychosociale welzijn van uw werknemers alleen maar extra onderstreept.” – Dirk Van Strijthem

Wat zijn de must-sees voor HR-verantwoordelijken op Acumen?

“Voor aanvullende pensioenen is er binnenkort een verplichting tot harmonisering tussen arbeiders en bedienden. Voor alle HR-verantwoordelijken van bedrijven in PC 111 en 209 is dit een heuse wake-up call, zij moeten deze sessie niet missen. Jurgen Van der Haegen, onze expert social affairs, zal leden informeren over hoe ze deze ontwikkelingen kunnen aanpakken. Daarnaast zijn de twee sessies door onze International Employment-experts nuttig.  Ze belichten daarbij tevens de impact van de brexit en de coronapandemie op internationale tewerkstelling”.

Waarom zijn de People & Organisation-sessies van Acumen niet te missen?

“Tijdens Acumen reiken we op korte tijd zowel een update van gewijzigde regelgeving als heel praktische informatie en middelen aan om het HR-beleid van organisaties verder op punt te stellen of aan te passen.”

Uw HR-beleid bijschaven en u onderscheiden als werkgever? Schrijf u nu in voor Acumen en blijf bij met de laatste ontwikkelingen.

 

Image
Was this article useful?