Pami haalt grootste order ooit binnen en investeert | Agoria

Pami haalt grootste order ooit binnen en investeert

Image
Published on 18/01/21 by Christoph Bekkers
Voor de Limburgse kantoorinrichter Pami, een lidbedrijf van Agoria, was 2020 zeker geen verloren jaar. Ten opzichte van 2019 steeg de omzet met maar liefst tien procent. De reden? Kantooroplossingen voor thuiswerken die erg in de smaak vielen. Als klap op de vuurpijl haalde Pami zelfs zijn grootste project ooit binnen en realiseerde dat in een recordtijd. Ondertussen liet het bedrijf niet na om fors te investeren in de toekomst.

Wie?
Image

Pami uit Pelt, Limburg.

Wat?

Een familiale kmo, gespecialiseerd in het creëren én realiseren van inspirerende en motiverende kantoorinrichtingen. Zowel bedrijven als thuiswerkers vinden bij dit bedrijf hun gading.

Waarom kudos?

Pami hielp tijdens de coronacrisis heel wat bedrijven en thuiswerkers uit de nood en scoorde tegelijk bij de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) zijn grootste order ooit. Bovendien deed het bedrijf aanzienlijke investeringen in zijn machinepark, productonwikkeling, het wagenpark en showroomvernieuwing. 

 

CEO Lode Essers: “We hebben ondanks de coronacrisis toch een topjaar gedraaid. Onze omzet steeg in 2020 naar 26 miljoen euro. Dat is tien procent meer dan in 2019. Of ik daar een verklaring voor heb? Ik denk dat we als bedrijf zeer alert gereageerd hebben op de behoeften in de markt. Door de coronacrisis werkten er massaal veel mensen thuis. Maar ze beschikten niet altijd over de nodige voorzieningen. En ook bedrijven en organisaties kregen te maken met een heel nieuwe realiteit op de werkvloer. We hebben daar als workspace designers snel een antwoord op geboden met onze kantoor- en thuiswerkoplossingen Safe@Home en Safe@Work.”

“Onze totaalaanpak op het vlak van ‘workspace designing’ wordt goed opgemerkt en opgepikt door de markt. Als lokale fabrikant realiseren we gepersonaliseerde en klantgerichte oplossingen op een heel flexibele manier. Dat verwachten klanten ook van ons. Dat, gecombineerd met onze sterke service, het advies en de praktische hulp die we onze klanten geven, verklaart volgens mij onze mooie resultaten voor 2020.”

Grootste project ooit

In 2020 haalde Pami samen met vastgoedonderneming Cushman & Wakefield ook nog eens zijn grootste project ooit binnen: de inrichting van de nieuwe kantoren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) met het modernste en meest eigentijdse kantoormeubilair.

Image

Lode Essers: “In de zomer van 2020 stelden we ons kandidaat voor dit project. Pas eind oktober kregen we uitsluitsel en werd het ons toegewezen. Dat betekende wel dat we in een maand tijd het hele project moesten realiseren. Fonkelnieuwe kantoorinrichting produceren, leveren en installeren voor 2000 ambtenaren die hun werkplek kregen in de Iris Tower aan het Noordstation in Brussel. Een gebouw met een hoogte van 137 meter, 32 verdiepingen en een kantooroppervlakte van 40.000 vierkante meter. Samen met ons dynamische team en onze gedreven partners wisten we dit project succesvol op te leveren nog voor het einde van 2020. Nu beschikt de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel over kantoorinrichting die beantwoordt aan de modernste werkvormen en recentste technieken.”

Forse investeringen

Daarnaast bleef Pami in 2020 volop investeren in de toekomst. Lode Essers: “Eind 2019 stelden we een ambitieus strategisch plan op met investeringen in de uitbreiding en modernisering van ons machinepark, onze producten en showrooms. Bij de uitbraak van de coronacrisis hielden we die plannen even opnieuw tegen het licht, maar we besloten om er toch resoluut mee door te gaan. We investeerden afgelopen jaar ruim 3 miljoen euro in ons bedrijf. Een doordachte en strategische keuze die zuurstof geeft aan onze groeiplannen.”

“De investeringen in het machinepark betreffen zowel machines voor houtbewerking (laserafboorder, automatisch bewerkingscentrum, automatisch boor-en freescenter) als metaalbewerking (buizenlaser). Op het vlak van productontwikkeling spitsten we ons toe op verschillende nieuwigheden voor thuiswerkplekken, op veiligheidsproducten voor op kantoor (safety screens, ontsmettingspalen,…) en op diverse nieuwigheden met circulaire insteek voor het ‘nieuwe werken’ (loungebanken, reksysteem,…). Daarnaast kochten we EURO6-vrachtwagens aan en werd onze showroom volledig gerenoveerd”, zo verduidelijkte Lode Essers nog aan Agoria.

Meer informatie: www.pami.be

Sinds thuiswerk verplicht is, krijgt ook Agoria hier veel vragen over. Meer structureel telewerk zal wellicht ook post-corona een blijver worden in veel bedrijven. Agoria en de leden van onze bedrijfsgroep Office Furniture staan klaar om u bij de organisatie daarvan te ondersteunen. Meer informatie vindt u hier.

Foto: Gewestelijke Overheidsdienst Brussel - Iris Tower

Was this article useful?