Publication alert: "Een vertrouwenswaardige kmo verwerpt corruptie: waarom, hoe?" | Agoria

Publication alert: "Een vertrouwenswaardige kmo verwerpt corruptie: waarom, hoe?"

Image
Published on 06/01/18 by Kevin Verbelen
Corruptie heeft een reële impact op onze economie en op die van de landen waarmee België handel drijft. Het geld dat zo jaarlijks verloren gaat, leidt tot minder toegevoegde waarde en minder nieuwe jobs, maar ook tot hogere prijzen voor de consumenten en tot verliezen voor de bedrijven.

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Corrupie heeft het Nationaal Contacpunt van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in België, waar Agoria lid van is, een brochure gepubliceerd die kmo's moet helpen om een intern anticorruptiebeleid te ontwikkelen.

De brochure staat meer in detail stil bij de volgende vragen:

  • Waarom moeten vertrouwenswaardige kmo's corruptie verwerpen?
  • Hoe kan een kmo corruptie het hoofd bieden?
  • Hoe kan men verdenkingen van corruptie signaleren?

De brochure bevat bovendien ook een checklist die u kan gebruiken bij uw due diligence, een lijst van mogelijks verdachte signalen die kunnen wijzen op corruptie en verwijzingen naar bijkomende informatie over corruptie, gaan van literatuur tot een gratis e-learning tool.

U vindt de brochure via onderstaande links in het:

Agoria plant dit jaar een "train the trainer" Academy over anticorruptie (meer info volgt).
Bent u geïnteresseerd in dit thema en wenst u graag persoonlijk op de hoogte gehouden te worden van toekomstige initiatieven? Laat het weten aan Jef D'Hollander.

Was this article useful?