Hoe internationale standaarden gebruiken voor uitwisseling van informatie in de gezondheidszorg? | Agoria

Hoe internationale standaarden gebruiken voor uitwisseling van informatie in de gezondheidszorg?

Image
Published on 07/10/17 by Karlien Erauw
Er worden in België al heel wat internationale standaarden gebruikt in de gezondheidszorg, ook op hub- en kluisniveau.

Op donderdag 19 oktober komen sprekers uit de gezondheidszorg en industrie vertellen over hun ervaringen hiermee op het terrein.

Een van de standaarden die aan bod komen, is Cross-Enterprise Document Sharing of XDS. XDS staat synoniem voor informatie-uitwisseling in de zorg, of het nu beelden zijn, labuitslagen of zelfs ondersteuning van diverse workflows. Het XDS-profiel vergemakkelijkt  de registratie, distributie en toegang van patiëntengegevens.

Nick Hermans van Gasthuisberg Leuven zal toelichten hoe de Leuvense hub al meerdere jaren gebruikmaakt van IHE-standaarden. Filoretta Velica van Abrumet komt vertellen hoe er met Bru-Safe+ een geïntegreerd platform is opgezet dat de toegang tot patiëntengegevens beheert binnen Brussel.

Daarnaast komt Nick Hartman vertellen over de ervaringen van het softwarebedrijf Cerner in de UK en meer bepaald hoe zij zijn omgegaan met de uitdagingen op het terrein om oplossingen te implementeren die niet alleen voldoen aan de huidige eisen maar ook tegemoetkomen aan toekomstige behoeften.

Agoria is mede-oprichter van IHE Belgium, dat alle spelers binnen de gezondheidssector wil samenbrengen om samen te werken aan interoperabele oplossingen voor de gezondheidszorg binnen België. Tijdens de infosessie op 19 oktober kan u kennismaken met IHE Belgium en zijn leden. Kan u niet aanwezig zijn maar wil u wel meer weten over IHE Belgium, contacteer dan karlien.erauw@agoria.be.

Image
Banner R and S Event 2017

Zin om deze infosessie bij te wonen?

De infosessie eHealth interoperability & standards op 19 oktober is een onderdeel van Agoria's #RSEVENT2017 'Unboxing Rules & Standards'. Het volledige programma en inschrijvingsmogelijkheid vindt u op www.agoria.be/rsevent2017.

Was this article useful?