Normalisatie rond electronic public procurement | Agoria

Normalisatie rond electronic public procurement

Image
Published on 29/09/17 by Karlien Erauw
Om de werkzaamheden van de nieuwe normalisatiecommissie CEN/TC 440 vanuit België op te volgen, is een Belgische spiegelcommissie opgezet. Deze komt op 25 oktober voor de eerste keer samen in Brussel. Interesse om deel te nemen?

Binnen de Europese normalisatie organisatie CEN is twee jaar geleden de normalisatiecommissie CEN/TC 440 rond Electronic Public Procurement opgericht om normen rond elektronische aanbestedingen te ontwikkelen. Deze commissie heeft ondertussen de te ontwikkelingen documenten opgelijst en prioriteiten bepaald 

Image
.Dit zal gebeuren binnen 7 werkgroepen:

  • Architecture
  • Terminology
  • e-notification
  • e-tendering
  • e-catalogye
  • e-ordering
  • e-fulfullment

Voor deze normalisatiecommissie is Agoria ICT door het NBN (Belgisch Bureau voor Normalisatie) aangeduid als sectoroperator. De federatie is dus het contactpunt voor iedereen die een rol wil spelen binnen deze normalisatieactiviteiten. Om vanuit België de werkzaamheden van deze nieuwe Europese normalisatiecommissie te kunnen opvolgen, is een Belgische spiegelcommissie opgezet.

Deze komt een eerste keer samen op woensdag 25 oktober om 13u30 bij Agoria in Brussel.

Indien u wil deelnemen aan deze vergadering of meer informatie wil over deze normalisatiecommissie, neem dan contact op met karlien.erauw@agoria.be (tel 02/706.78.16).

Deelname aan de Belgische spiegelcommissies staat open voor alle betrokken partijen (bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekscentra, consumentenverenigingen, organisaties, individuen, …) om zo actief hun belangen te verdedigen of om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Voor Agoria-lidbedrijven is deze deelname gratis

 

Wil u meer weten over hoe normen ontwikkeld worden en hoe normalisatie van belang kan zijn voor uw organisatie? Kom dan naar de infosessie 'Wegwijs in normalisatie' op donderdag 19 oktober die als voormiddagtrack geprogrammeerd staat op Agoria’s R&S event 'Unboxing Rules & Standards'. Meer informatie hierover vindt u op www.agoria.be/rsevent2017. Schrijf je vandaag nog in!

Was this article useful?