McKinsey presenteert nieuw rapport over bouwmachine-industrie in Europa | Agoria

McKinsey presenteert nieuw rapport over bouwmachine-industrie in Europa

Published on 23/04/16 by Nathalie Nicolas

Samenvatting: De vooruitzichten voor fabrikanten van bouwmachines zijn gunstig, maar de succesfactoren voor de industrie zijn veranderd. Fabrikanten verwachten een jaarlijkse groei van 5 tot 6 procent – meer dan twee derde is optimistisch over de toekomst – nieuwe groeimarkten en sterkere klantgerichtheid zijn belangrijke trends.

De Europese fabrikanten van bouwmachines verwachten tot en met 2020 een jaarlijkse groei van 5 tot 6 procent en twee procentpunten extra winst. Volgens een onderzoek van McKinsey & Company is 69 procent van de bedrijven optimistisch over de toekomst en denkt slechts een op de tien bedrijven dat zijn business zal verslechteren. Fabrikanten wijzen meer bepaald op twee grote opportuniteiten, nl. de groei van markten buiten Europa en het toenemende belang van de aftermarkets (onderdelen, service en oplossingen). Volgens ca. zes op de tien bedrijven zullen deze twee ontwikkelingen de belangrijkste trends voor de industrie worden. Dit zijn de twee voornaamste bevindingen in McKinseys studie “Reengineering construction equipment 

Image
”. 

Duitsland, Italië en Frankrijk zijn belangrijke hubs

De bouwmachine-industrie staat aan de vooravond van een ingrijpende transformatie. Fabrikanten krijgen voor bijna elk aspect van hun business te maken met veranderingen: toenemende concurrentie op opkomende markten, strengere klanteneisen en aangescherpte regelgeving. Daarnaast zullen ook big data-oplossingen, elektrische aandrijvingen en zelfsturende machines de markt veranderen. De Europese bouwmachine-industrie telt op dit moment ongeveer 450 fabrikanten van machines en aanbouwdelen. Deze bedrijven verschaffen zo´n 150.000 directe arbeidsplaatsen en genereren een jaaromzet van rond de 40 miljard euro.

Italië, Duitsland en Frankrijk zijn de belangrijkste hubs, waar

The rest is reserved for Agoria members