Bike of the Year: and the winners are... | Agoria

Bike of the Year: and the winners are...

Published on 02/04/16 by Jean-Marc Timmermans

Belgische fietsfabrikanten blinken uit in verkiezing van fiets van het jaar

De Thompson City Tulsa (stadsfiets), de KTM Macina Tour 10 P5(E-Bike) en de Lapierre Xelius SL 700 (racefiets) zijn de winnaars van de verkiezing ‘Bike of the Year’. De verkiezing, een initiatief van technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB, bekroont de beste fietsen die op de Belgische markt te koop zijn. Met ‘Bike of the Year’ willen beide organisaties het belang benadrukken van veilige en kwaliteitsvolle fietsen. In totaal werden 61 fietsen voor de verkiezing beoordeeld. Vorig jaar werden er in ons land ruim een half miljoen fietsen verkocht. 

Steeds meer Belgen springen op de fiets. Recreatief of voor woon-werk verkeer. VAB en Agoria organiseerden dit jaar de tweede editie van de  verkiezing “Bike of the Year”, over drie categorieën: stadsfietsen (max 1500 euro), racefietsen (max 5000 euro) en elektrische fietsen (max 3000 euro). De 31 elektrische fietsen ondergingen uitgebreide tests door een vakjury, aangevuld met een testdag door een consumentenpanel. Op 12 maart onderwierpen twee onafhankelijke jury's de 30 deelnemende stads- en racefietsen aan een statische en dynamische test. 

De verkiezing beoordeelde in totaal 61 verschillende internationale fietsmodellen waaronder ook enkele Belgische modellen en die scoren erg goed in deze verkiezing. De vakjury koos de City Tulsa van het Belgische Thompson uit Geraardsbergen als beste stadsfiets. En Thompson mag nog eens het podium op dankzij een derde plaats voor de Capella Dura Ace in de categorie racefiets. Oxford Bikes uit Sint-Niklaas behaalde de derde plaats bij

The rest is reserved for Agoria members