Elektrische fiets getest en goedgekeurd in Kortrijk Xpo | Agoria

Elektrische fiets getest en goedgekeurd in Kortrijk Xpo

Image
Published on 03/03/16 by Jean-Marc Timmermans

Zaterdag 27 februari werd Xpo Kortrijk omgetoverd tot een fietsparadijs voor de testdag van de elektrische fietsen die deelnemen aan de verkiezing Bike Of The Year. 

De stads-en racefietsen worden op 12 maart gekeurd door juryleden uit de fietswereld (journalisten, professionals,...), maar voor de elektrische fietsen wordt ook een beroep gedaan op een consumentenjury. Die ging op zaterdag 27 februari aan de slag in Xpo Kortrijk. Langs een parcours dat zowel binnen als buiten was opgesteld en waar bochten, rechte stukken en zelfs een bruggetje inzaten, konden de juryleden elke elektrische fiets aan een keuring onderwerpen.

Dankzij de goede voorbereiding door het Bike Of The Year-team en de hulp van 2 VAB-wegenwachters is de testdag vlot verlopen. De juryleden hebben elke fiets grondig gewikt en gewogen aan de hand van een uitgebreide puntenset. De particuliere testers waren unaniem positief over de testdag en -faciliteiten.

Op 31 maart worden de winnende fietsen van de Bike Of The Year 2016-verkiezing bekendgemaakt tijdens de Award Ceremony in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Bike of the Year is een gezamenlijk initiatief van Agoria en mobiliteitsorganisatie VAB. Meer informatie: www.bikeoftheyear.be.

Was this article useful?