ABC wint tender voor 38 nucleaire noodgroepen bij EDF | Agoria

ABC wint tender voor 38 nucleaire noodgroepen bij EDF

Image
Published on 09/01/16 by Jean-Marc Timmermans
De diesel noodgenerator, ontwikkeld door ons lidbedrijf Anglo Belgian Corporation (ABC), één van Europa’s belangrijkste producenten van middelsnellopende motoren, heeft op succesvolle wijze voor de uiterst strenge nucleaire kwalificatietesten doorstaan voor post-Fukushima applicaties. Het Gentse bedrijf haalde de aanbesteding binnen en hiermee werd de start gegeven om 38 diesel noodgeneratoren tegen eind 2018 bij EDF in Frankrijk te installeren.

Na de ramp in Fukushima werden overal ter wereld tal van maatregelen getroffen zodat dit zich in de toekomst nooit meer zou voordoen. De Franse overheid verzocht haar nucleaire toezichthouder ASN (Autorité de Sûreté Nucléaire) een audit uit te voeren naar de veiligheid van de Franse nucleaire installaties. Voor EDF houdt een van deze maatregelen in dat alle reactoren tegen eind 2018 van minstens 1 extra diesel noodgenerator moeten voorzien worden.

In 2013 werden uiterst strenge procedures en kwalificatietesten uitgeschreven opdat deze diesel noodgeneratoren onder de zwaarste en meest veeleisende omstandigheden bedrijfszeker zouden zijn. Na een lange internationale aanbestedingsronde met verschillende concurrerende bedrijven kreeg de groepering Clemessy/ABC/Orys groen licht om 36 diesel noodgeneratoren op 11 verschillende locaties te mogen leveren. Ook werd er een optie verkregen voor de levering van 2 diesel noodgeneratoren voor de site van Fessenheim en 2 diesel noodgeneratoren die als vervanging van bestaande noodgeneratoren zullen dienen.

De levering van ABC’s diesel noodgeneratoren loopt van september 2016 tot maart 2018. Aldus is de tewerkstelling op de productiesite in Gent voor die periode alvast gegarandeerd.

Tim Berckmoes, CEO van Anglo Belgian Corporation, vertelt trots: "Het slagen voor de bijzonder strenge kwalificatietesten van onze diesel noodgenerator is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. De toewijzing van dit EDF-project gaf onze werknemers een enorme boost maar het zorgde ook voor de nodige uitdagingen. Ik wens dan ook alle medewerkers van het project uitvoerig te bedanken voor hun toewijding, focus en doorzettingsvermogen.”

www.abcdiesel.be

 

 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

 

 

Was this article useful?