Markt van landbouwtractoren: wereldwijde vraag blijft zwak tijdens eerste semester van 2015 | Agoria

Markt van landbouwtractoren: wereldwijde vraag blijft zwak tijdens eerste semester van 2015

Published on 04/09/15 by Nathalie Nicolas

Na vier sterke jaren daalt de globale verkoop van tractoren. De meeste markten krijgen te maken met verzadiging, in combinatie met de aantrekkelijke prijzen van tweedehands machines en een lagere koopkracht van de klanten.

De omzet in het segment > 30 pk is gedaald met 17% in de eerste helft van het jaar 2015 als we China buiten beschouwing laten. Tellen we de Chinese verkoopcijfers erbij, dan komt de omzetdaling op 3%. Het verschil tussen deze twee percentages toont de grote impact van de Chinese cijfers op het wereldtotaal. Naar aantal eenheden is het land uitgegroeid tot marktleider. Het is ook niet verwonderlijk dat de trend in China nog steeds veel zwakker is voor kleine tractoren dan voor de grotere.

Anderzijds is een omgekeerde tendens waarneembaar in de VS en (in mindere mate) in Canada, waar "hobby landbouwers" hun geld spenderen aan nieuw materiaal, terwijl professionele landbouwers meer terughoudend zijn na een lange periode van omvangrijke investeringen.

Voor de wereldwijde verkooptrend voor de tweede helft van het jaar is er niet meteen veel beterschap op komst. Hoewel de grondstofprijzen van gewassen kunnen stijgen, zal het effect hiervan op de totale winst gecompenseerd worden door de hoeveelheden.

Het volledige rapport met de regionale analyse en interpretatie (de Amerika's, Europa en Azië) kunt u hier downloaden 

Image
.

The rest is reserved for Agoria members