Hoe kan uw bedrijf meewerken aan normen rond het Internet of Things (IoT)? | Agoria

Hoe kan uw bedrijf meewerken aan normen rond het Internet of Things (IoT)?

Published on 24/02/15 by Karlien Erauw

Er is al veel geschreven over het 'Internet of Things'-concept (IoT) en inmiddels wordt er ook al hard aan concrete toepassingen gewerkt: semi-intelligente apparaten (smart objects) in woningen, kantoren, op straat en in steden met elkaar verbinden en met personen en andere objecten laten communiceren zodat ze op grond daarvan autonome beslissingen kunnen nemen. Het netwerk als verbindend element en de uitwisseling van gegevens zin essentiële onderdelen die oneindig veel mogelijkheden creëren. Beveiliging en privacy mogen bij de ontwikkeling en de implementatie echter niet over het hoofd gezien worden.

Normalisatiewerkzaamheden op komst

Omdat er inmiddels volop wordt ontwikkeld zonder dat er standaarden zijn of een gemeenschappelijke of open architectuur bestaat, is het heel lastig om de verschillende IoT-systemen te laten samenwerken. Vanuit die behoefte is onlangs o.a. de aanbeveling gedaan om een IoT’s Reference Architecture (RA) te ontwikkelen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de identificatie en analyse van operationele en technische regelgeving en van de marktvereisten voor de netwerken, eindpunten en gateways, datacenters en cloud services op het gebied van IoT-systeemveiligheid en privacy. Dit alles gebeurt in de ISO/IEC JTC1 werkgroup SWG5.

Ook uw bedrijf kan meewerken!

ICT-normalisatieactiviteiten worden op Europees en internationaal niveau beheerd in technische commissies (ISO, JTC1, CEN). Om vanuit België deze werkzaamheden te kunnen opvolgen heeft Agoria ICT, als door het NBN erkende sectoroperator, Belgische spiegelcommissies opgezet. Als Agoria lidbedrijf kunt u gratis deelnemen aan de activiteiten van de Belgische spiegelcommissies in het domein van informatietechnologie en telecommunicatie. U kunt ook deelnemen aan de internationale vergaderingen en activiteiten, zoals die van

The rest is reserved for Agoria members