Van Hool bouwt volelektrische trambussen voor Hamburg | Agoria

Van Hool bouwt volelektrische trambussen voor Hamburg

Image
Published on 14/02/15 by Patrick Van den Bossche

Agoria-lidbedrijf Van Hool, constructeur van bussen, autocars en industriële voertuigen, heeft een order ontvangen voor de ontwikkeling en productie van twee volelektrische Exqui.City’s, zogenaamde trambussen, die in Hamburg zullen ingezet worden. Het zijn de eerste twee exemplaren van de Exqui.City die een volledig elektrische aandrijving krijgen.

De batterij van deze futuristische en elegante gelede bussen wordt ’s nachts in het depot opgeladen. Overdag zijn laadbeurten van 40 minuten voorzien tussen de eindpunten. Bovendien produceren de bussen enigszins zelf de benodigde energie – bij het remmen van het voertuig wordt elektrische stroom opgewekt, die kan worden opgeslagen in de batterij.

Van Hool biedt met de Exqui.City, te verkrijgen in een 18 m en een 24 m lange versie, een realistisch antwoord op de vraag naar veilig, milieuvriendelijk, efficiënt en kostprijsgunstig stedelijk openbaar vervoer. Steden zoals Metz, Barcelona, Parma, Genève, Luxemburg, Malmö, Martinique en Bergen hebben om die redenen voor de Exqui.City geopteerd.

Volgens CEO Filip Van Hool werkt deze strategie vruchten af. Bovendien zijn de trambussen ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in Koningshooikt, want het zijn voertuigen met hoge toegevoegde waarde.

Eerder dit jaar kondigde Van Hool aan dat het een consortium gaat leiden van 14 partners in 6 Europese lidstaten die samen, in de periode 2015 tot en met 2019, de ingebruikname van 21 waterstof aangedreven bussen in London (VK), Rome (I), Rotterdam (NL), Cherbourg (F) en Vlaanderen (B) gaan realiseren.

www.vanhool.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

 

Was this article useful?