CECE-congres in Antwerpen: "Kan de Europese maakindustrie nog concurreren?” | Agoria

CECE-congres in Antwerpen: "Kan de Europese maakindustrie nog concurreren?”

Published on 19/09/14 by Nathalie Nicolas

Additive manufacturing, Cyber Physical Systems … nieuwe productieprocedés, digitale fabrieken, mobiele en collaboratieve ondernemingen en human centered factories zijn allemaal innovaties die het concurrentievermogen van onze maakindustrie kunnen versterken. Tal van regionale en nationale initiatieven weerspiegelen die nieuwe ontwikkelingen in de Europese maakindustrie, zoals ‘Made Different’ in België, ‘Industry 4.0’ in Duitsland of ‘Smart Industry’ in Nederland. 

In dat rijtje lijken additive manufacturing en Cyber Physical Systems het potentieel te hebben om de maakindustrie grondig en duurzaam te veranderen. Vandaag, 25 jaar nadat ze het licht zagen, zijn die technologieën eindelijk rijp om in de productie te worden toegepast. En waarom ook niet bij u?

Over deze technologieën gaat de eerste Breakout Session op het komende CECE-congres. Deelnemers zijn:

  • Mark Sweeney, vicevoorzitter van Caterpillar Inc.
  • Dominic Gorecky, hoofd van de Human-Machine-Interaction Group van het Innovative Factory Systems Department in het German Research Center for Artificial Intelligence (DFKI)
  • Axel Demmer, Fraunhofer IPT, hoofd van de Fraunhofer Group for Produktion en de Fraunhofer Additive Manufacturing Alliance
  • Jan Geeraert, Business Unit Manager, Technological Domain Advanced Manufacturing bij Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie.

Raadpleeg het volledige programma en schrijf nu in voor het volgende CECE-congres dat 15 tot 17 oktober 2014 in Antwerpen plaatsvindt.

The rest is reserved for Agoria members