Bouw- en landbouwmachines zijn klaar voor de ‘groene uitdaging’ | Agoria

Bouw- en landbouwmachines zijn klaar voor de ‘groene uitdaging’

Published on 08/11/11 by Nathalie Nicolas
Begin oktober vond in Brussel een bijzonder geslaagde CECE-CEMA Summit plaats over het thema 'The Green Challenge, the Business Solution'. Op het programma stonden diverse topsprekers van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de industrie.

Tijdens de eerste congresdag, op 11 oktober, kwamen 271 deelnemers luisteren naar keynote speeches van o.a. Johan Friedrich Colsman (kabinet van vicevoorzitter Tajani), Andreas Schwab (europarlementslid), Jo Leinen (voorzitter van de commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid van het Europees Parlement), William Neale (van het kabinet van commissaris Janez Potočnik), Dr. Theo Freye (CEO van Claas Group) en Carl Lockwood (Senior Vice-President van Volvo Construction Equipment). De moderator van dienst was BBC-correspondent Nick Higham.

  • De kernboodschap van de industriële bedrijven in deze toespraken was dat de fabrikanten van bouw- en landbouwmachines en hun toeleveranciers de voorbije jaren zwaar hebben geïnvesteerd in de verbetering van de milieuprestaties van hun uitrusting.
  • De sprekers van de EU-instellingen gingen dieper in op de eurocrisis en drukten de aanwezigen eens te meer op het hart dat in het Parlement en de Commissie geen onevenredige eisen of 'one-size-fits-all'-verplichtingen ten aanzien van de industrie op de agenda staan. Ze erkenden ook dat de industrie al enorme vooruitgang heeft geboekt op het vlak van milieuprestaties en ze feliciteerden de sector om de inhoud van zijn brochures over CO2 en de 'Green Challenge' (zie hierna).

Daarna volgde een interessant debat over de succesverhalen van de industrie op het vlak van CO2-reductie, waarin de aandacht werd gevestigd op oplossingen om het

The rest is reserved for Agoria members