Terumo implementeert geïntegreerde radiotherapie | Agoria

Terumo implementeert geïntegreerde radiotherapie

Image
Published on 05/10/20 by Alexander Olbrechts
De EMEA-tak van Agoria-lidbedrijf Terumo, met vestiging in Leuven, kondigt na CE-markering van het laatste onderdeel de lancering van het Holmium-platform aan. Met dit platform kunnen primaire levertumoren en kankers met uitzaaiingen in de lever geïntegreerd aangepakt worden door middel van Selectieve Interne Radiotherapie (SIRT). Afhankelijk van het stadium waarin de kanker zich bevindt, worden door de behandeling via het SIRT Holmium-platform de overlevingskansen van de patiënt verhoogd of de levensverwachting verlengd.

Terumo EMEA was tot voor de zomer nog dealer van een deel van het Holmium-platform, maar sinds de overname van het Nederlandse Quirem Medical afgelopen zomer en een goedkeuring van de laatste schakel kan het bedrijf zich voortaan een geïntegreerde aanbieder van de Selectieve Interne Radiotherapie (SIRT) noemen. Deze behandeling pakt primaire levertumoren en uitzaaiingen van kanker naar de lever aan. “Na deze CE-markering kan het volledige SIRT Holmium-platform voor de allereerste keer geïmplementeerd worden in Europa”, zegt Marketing Manager Axel Vosters van Terumo BeNeLux.

Van binnenuit 

Het Holmium-platform levert een radiotherapie waarbij de tumor van binnenuit wordt aangevallen. “Met deze behandeling wordt op individuele basis erg doelgericht gewerkt, waardoor de schade aan gezond weefsel tot het absolute minimum wordt beperkt. Afhankelijk van het stadium waarin de kanker zich bevindt, zal de therapie de overlevingskansen van de patiënt verhogen of de levensverwachting verlengen.  In een vroeg stadium is het de bedoeling dat de therapie de tumor doet krimpen, waarna de chirurg het gezwel kan weghalen, of de patiënt in aanmerking wordt genomen voor een levertransplantatie”, luidt het.

Drie fasen

In het Holmium-platform worden drie fasen onderkend. In een eerste fase, ook wel de Quirem Scout work-up genoemd, wordt tijdens een kleine ingreep een beperkte hoeveelheid van het product ingebracht in de leverbloedvaten van de patiënt, om na te gaan waar de radioactiviteit naartoe gaat. In een tweede fase zal men met de Q-Suite-software bepalen welke dosis van het product nodig is om het gewenste resultaat te behalen en welke delen van de lever de meeste radioactiviteit behoeven. Ten slotte zal de operator in het ziekenhuis, met quirem spheres (radioactieve microbolletjes),  de uiteindelijke behandeling uitvoeren bij de patiënt, die nadien ook weer met de Q-Suite-software geverifieerd kan worden.

Doelgroep

Het Holmium-platform zal gebruikt worden door diensten Nucleaire Geneeskunde (dosis straling), oncologie (doorverwijzing patiënt) en interventionele radiologie (operator die behandeling uitvoert). “Op dit moment zijn er contacten met verschillende ziekenhuizen, in Aalst, Gent, Brussel en Leuven, die recent ervaring met Holmium-SIRT opbouwden, maar nu zullen kunnen gebruikmaken van het volledige platform”, besluit Axel Vosters.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.

 
Was this article useful?