Ecodesign stoomketels: eerste stappen gezet | Agoria

Ecodesign stoomketels: eerste stappen gezet

Published on 03/04/14 by Marc Cumps

Via de Europese kaderverordening m.b.t. ecodesign kunnen voor specifieke productgroepen energie-efficiëntiemaatregelen ontwikkeld worden deze productgroepen moeten voldoen alvorens ze op de Europese markt mogen worden gebracht. Momenteel zijn er voor meer dan 40 productgroepen verplichte eisen van kracht of in ontwikkeling. Voor stoomketels werd recentelijk begonnen met de voorbereidingen. Als eerste fase in de ontwikkeling is een voorbereidende studie gestart. De eerste vier hoofdstukken van deze studie werden inmiddels voorgesteld. In die hoofdstukken komen het toepassingsgebied, de gebruikers, de markt en de technologieën aan bod. Raadpleeg hier het document in kwestie:

De volgende hoofdstukken zullen naar verwachting in juli worden voorgesteld. In die hoofdstukken zal dieper worden ingegaan op de verschillende mogelijkheden voor ecodesignmaatregelen.

Op de website http://www.eco-steamboilers.eu/eco-steamboilers/index.php vindt u steeds de meest actuele informatie over de studie. U kunt er zich ook aanmelden als stakeholder, zodat u direct op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste ontwikkelingen in het kader van de voorbereidende studie.

Als u geïnteresseerd bent om de studie en ontwikkeling van ecodesignmaatregelen voor stoomketels van nabij te volgen, vragen we u met aandrang om ook ons een berichtje te sturen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden en onze activiteiten kunnen afstemmen op de wensen van de Agoria-leden.

The rest is reserved for Agoria members