Daikin Europe: veertig jaar expertise en innovatie in Oostende | Agoria

Daikin Europe: veertig jaar expertise en innovatie in Oostende

Published on 22/10/13 by Peter Ansoms

Bij Daikin Europe NV in Oostende hebben een 500-tal genodigden eerder deze maand de 40ste verjaardag van het Europese hoofdkwartier van Daikin Industries Ltd. gevierd.

Daikin Europe NV is sedert zijn oprichting in 1973 uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende en innovatieve spelers in de Europese markt van de klimaatregeling. En de vestiging in Oostende, die naast Europa ook Afrika en het Midden-Oosten bedient, is daarbij binnen de groep altijd een van de belangrijkste sites voor onderzoek, ontwikkeling en productie geweest.

De productie in Oostende strekt zich uit over 150.000 m2 en is voornamelijk toegespitst op geavanceerde verwarmings- en koelsystemen voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Naast Oostende heeft Daikin Europe NV ook nog productievestigingen in Plzen en Brno (Tsjechië), Cecchina en Milaan (Italië), Güglingen (Duitsland), Cramlington (VK) en Hendek (Turkije).

Bovendien is de Oostendse vestiging van Daikin Europe NV ook de thuisbasis van het EMEA Development Center (EDC). Dit EDC speelt een essentiële rol als bedenker van innovatieve, energie-efficiënte alternatieven voor de traditionele verwarmingsoplossingen (zoals de Daikin Altherma Hybride-warmtepomp). Het beschikt onder meer over testkamers waarin onderzoekers alle mogelijke klimatologische omstandigheden uit de Europese markt perfect kunnen nabootsen.

De jubileumviering van Daikin Europe NV werd opgeluisterd met toespraken door o.a. Noriyuki Inoue (CEO van Daikin Industries Ltd.), Jean Vandecasteele (burgemeester Oostende), Carl Decaluwé (provinciegouverneur West-Vlaanderen) en Johan Vande Lanotte (minister van Economische Zaken).

De Belgische hoogwaardigheidsbekleders loofden naast de duidelijke ecologische engagementen die Daikin Europe NV opneemt, zowel in zijn productie als bij productinnovatie, ook de grote maatschappelijke bijdrage die het bedrijf levert aan ons land. Daikin Europe NV telt vandaag in België immers ongeveer 1.600 medewerkers: zowat 1.000 arbeiders en 500 bedienden in Oostende en daarnaast nog 100 medewerkers in Brussel. De aanwezigheid van het EDC in Oostende bevordert uiteraard de verankering van Daikin in de badstad, waar het bedrijf al vele jaren een belangrijke en gerespecteerde werkgever is. Onlangs ontving Daikin Europe NV overigens het certificaat van Top Employer 2013.

www.daikineurope.com

 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten! We publiceren uw bericht in onze nieuwe rubriek 'Good News' op www.agoria.be maar ook in deze rubriek in Agoria Online en in het magazine Industrie Technisch Management.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

Was this article useful?