Stokota en HMK Bilcon kondigen strategische samenwerking aan | Agoria

Stokota en HMK Bilcon kondigen strategische samenwerking aan

Published on 27/03/13
Stokota NV en HMK Bilcon A/S, twee bedrijven gespecialiseerd in specifieke transportoplossingen, kondigen een strategische samenwerking aan om hun positie als hoofdrolspelers in de Europese markten nog te versterken en hun klanten extra meerwaarden te bieden.

Met zijn productievestigingen in Polen, service- en herstellingscentra in België en Frankrijk en een Europees dealernetwerk, is Stokota de markleider in zowel de brandstof- als de industriële reinigingsindustrie in België, Polen en Noord-Frankrijk. Door zijn dealernetwerk heeft het bedrijf bovendien een sterke positie veroverd in andere Europese landen.

Image

Image

HMK Bilcon heeft productievestigingen in Denemarken en een intensief servicenetwerk in de Scandinavische landen. Het bedrijf is marktleider in het brandstof-, veevoeder- en defensiesegment in Scandinavië. Daarnaast levert HMK Bilcon ook oplossingen voor mobiele gezondheidszorg, inclusief mobiele bloedbanken en oplossingen voor mobiele monitoring.

Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst zullen Stokota en HMK Bilcon elkaars producten verdelen bij een uitgebreid Europees cliënteel met toegang tot een bredere portfolio aan oplossingen. Ze zullen ook elkaars productiefaciliteiten gebruiken en zo in staat zijn om nog grotere volumes in kortere doorlooptijden af te leveren, met inbegrip van ‘custom made’ oplossingen.

Mario Hertegonne, CEO van Stokota, is erg tevreden met deze overeenkomst: "Ze biedt ons een basis voor belangrijke groei in de verkoop van Stokota-producten op de Scandinavische markt", verduidelijkt hij, daarbij ook wijzend op het belang van het optimale gebruik van de hoogstaande productiefaciliteiten in Polen.

De voorzitter van HMK Bilcon, dhr. Peter Erlangsen, is eveneens verheugd: "Dit partnership zal ons in staat stellen onze huidige positie in de Scandinavische

The rest is reserved for Agoria members