Bouw van busfabriek van Van Hool in Macedonië gestart | Agoria

Bouw van busfabriek van Van Hool in Macedonië gestart

Published on 26/07/12 by Peter Ansoms
Image
In Skopje heeft vorige week de symbolische eerstesteenlegging plaatsgevonden op het terrein waar de nieuwe busfabriek van Van Hool zal worden gebouwd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de eerste minister van Macedonië, Nikola Gruevski, lokale hoogwaardigheidsbekleders en Filip Van Hool, executive director van Van Hool.

De beslissing om in Macedonië een fabriek te bouwen werd in januari van dit jaar genomen. De voorbereidingen verlopen volgens plan. De eerste voertuigen zullen de fabriek verlaten in de tweede helft van 2013.

In de nieuwe vestiging zullen een 400-tal werknemers aan de slag kunnen. Er zullen enkel goedkope standaardbussen worden geproduceerd. Van Hool wil op die manier een bijkomend deel van de Amerikaanse markt veroveren. Gespreid over drie jaar zou de fabriek 300 bussen moeten produceren voor de Amerikaanse markt.

Op de foto storten premier Nikola Gruevski en executive director Filip Van Hool bij wijze van eerstesteenlegging beton voor de eerste pijler van de nieuwe fabriek.

www.vanhool.be

 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten! We publiceren uw bericht in onze nieuwe rubriek 'Good News' op www.agoria.be maar ook in deze rubriek in Agoria Online en in het magazine Industrie Technisch Management.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

The rest is reserved for Agoria members