Neurotech verkrijgt CE-markering voor nieuwe neurostimulator | Agoria

Neurotech verkrijgt CE-markering voor nieuwe neurostimulator

Published on 15/06/12 by Peter Ansoms

Neurotech heeft de CE-markering verkregen voor zijn ADNS-300 systeem voor de behandeling van epilepsie waarvoor medicatie geen oplossing biedt. Het onderhuids geïmplanteerde systeem zorgt voor elektrische pulsen van de vagus zenuw in de nek. Het werkt als een pacemaker en zorgt voor stimulatie van de hersenen. Het ADNS-300-systeem is wereldwijd de eerste herlaadbare neurostimulator voor de vagus zenuw.

Het in Louvain-la-Neuve gevestigde bedrijf werd in 1996 opgericht als spin-off van de UCL en is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van actieve implanteerbare medische instrumentatie voor de behandeling van ernstige aandoeningen door neurostimulatie. Neurotech heeft de voorbij 15 jaar veel expertise in toegepaste biomedische technologie verworven.

www.neurotech.be

 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten! We publiceren uw bericht in onze nieuwe rubriek 'Good News' op www.agoria.be maar ook in deze rubriek in Agoria Online en in het magazine Industrie Technisch Management.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 

The rest is reserved for Agoria members