Agoria publiceert dossier 'Energie-efficiëntie' | Agoria

Agoria publiceert dossier 'Energie-efficiëntie'

Published on 15/03/10
Image
Klik hier om het volledige dossier te downloaden.
 
Image
Met meer energie-efficiëntie is nog een enorm besparingspotentieel mogelijk: 22% in de industrie en zelfs 48% in gebouwen, volgens een studie van Mc Kinsey. Maar hoewel de technieken en principes bekend zijn, worden ze nog veel te weinig in de praktijk toegepast.

Zoekt ook u inspiratie? Lees dan de praktijkvoorbeelden in het Agoria-dossier over ‘Energie-efficiëntie’, dat verschenen is in het maartnummer van Industrie Technisch & Management. Dit is de inhoudstafel:

  • Energiebesparing is nog mogelijk: overzicht van de Agoria-initiatieven om de overheden te sensibiliseren en de technologieën te promoten, via het Green Building Platform en via de afdeling Agoria Industrial Automation.
  • Leroy-Somer en Ijsboerke: dankzij frequentieregelaars en motoren met een hoog rendement vermindert de ijsroomfabrikant de CO2-uitstoot van zijn koelsystemen met 60 ton per jaar.
  • Endress+Hauser en Electrawinds: nauwkeurige meetinstrumenten maken een exacte berekening mogelijk van het energiedebiet in een stoomcentrale.
  • Rockwell Automation en Lamifil: een draadtrekkerij slaagde erin om het verbruik van de elektrische motoren van haar pompen te halveren.
  • Honeywell en het Sancta Maria-ziekenhuis (Sint-Truiden): een beheersysteem laat toe om het energieverbruik constant te optimaliseren.
  • Siemens en Kinepolis: 30% minder gasverbruik dankzij een nieuw regel- en besturingssysteem voor verwarming, ventilatie en klimatisatie in de zalen.

In de rubriek Agoria News in hetzelfde nummer leest u ook nieuws van de volgende leden: LVD, Garnimetal, Bekaert, Hansen Transmissions, Cegelec, Aco Passavant, Daikin, LMS, Newtec, Barco, Victor Buyck. Beweegt er ook in uw bedrijf iets? Laat het ons weten: redactie@agoria.be.

Agoria werkt mee aan de redactie van

The rest is reserved for Agoria members