Digital Connect Week 2020

De 'Digital Connect Week' is afgelopen.

1-7 oktober 2020

Agoria’s Digital Connect Forum goes online! En in plaats van een eendaags event, maken we er meteen een hele digitale week van. De Digital Connect Week brengt alle bedrijven samen die digitale technologie effectiever willen inzetten of een digitaal aanbod hebben.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Op algemeen verzoek behouden we de ingrediënten van de succesformule van vorig jaar, alleen in nog grotere porties en beter gespreid in de tijd, zodat ze makkelijker ook in drukke agenda’s passen:

Gewoon even proeven of liever het hele menu? Tijdens de Digital Connect Week bepaalt u helemaal zelf uw tempo. Wij zorgen in ieder geval elke dag voor een spannend inhoudelijk programma (online sessies), met daarnaast een digitaal platform dat u de hele week lang ook buiten die sessies om kunt gebruiken om met elkaar te connecteren.

Kick-off sessie: Digitaliseren om waarde voor uw klanten te creëren (sessie gaat door in het Engels)

13.30 uur – 15 uur

Terwijl veel bedrijven hun digitalisering starten met het optimaliseren van processen om een hogere operationele efficiëntie te bereiken, is het duidelijk dat een digitaal bedrijf worden veel meer inhoudt. Het gaat erom te ontdekken hoe digitale technologie u kan helpen waarde te creëren voor uw klanten, bijvoorbeeld door het aanbieden van digitale diensten, door het delen van inzichten uit data, door het verkennen van nieuwe bedrijfsmodellen, ...

Deze sessie biedt een inzichtelijke en inspirerende keynote die mogelijke routes bespreekt die bedrijven kunnen nemen om echt de vruchten te plukken van de digitalisering, gevolgd door een panel waarin onze keynote spreker, Prof. Dr Ivanka Visnjic, wordt bijgestaan door 4 leidinggevenden uit een diverse groep van Belgische bedrijven. Terwijl het panel inzichten uit hun ervaring deelt, kan het publiek ook zelf vragen stellen.

Voor wie?

Deze sessie is voor iedereen die betrokken is bij de strategie, ontwikkeling en verkoop van nieuwe (digitale) producten en diensten en de evolutie naar een meer digitale bedrijfscultuur. Voor iedereen die wil begrijpen wat het werkelijk betekent om een digitaal bedrijf te zijn.

Programma (sessie gaat door in het Engels):

13u30
Welkom

Agoria heet u welkom op de “Digital Connect Week” en licht toe hoe we de krachten bundelen om de digitalisering van Belgische bedrijven te versnellen, zowel tijdens de Digital Connect Week als in de komende jaren.

13u45
Keynote: How to thrive in the digital world? Business model innovation for the manufacturing sector

Prof. Dr Ivanka Visnjic, ESADE
Digitalization is more important than ever. Yet, how to approach the digital technology is a question that keeps executives awake at night. The experiences of successful and unsuccessful manufacturers show that focusing on the right digital business models, at the right time, is the key that separates winners from losers. Moreover, successful companies start from the business models that ensure efficiency of internal operations and accountability of the supply chain but then proceed to the digital business models that allow them to innovate with the broader ecosystem. How to proceed along this journey? We´ll cover the key success factors in this talk.

14u15
Panel: Managing digital evolution : Sharing opportunities and pitfalls.

Dewi Van De Vyver, CEO @ Flow Pilots
Mustapha Azzouzi, VP Connected & Sharing Solutions @ AW(TC) Europe
Stefan Top, Managing Director @ AVR
Marc Mertens, Technology Resources Manager @ Magotteaux International

How 5G will speed up your industry

13.30 uur – 15uur

Connectiviteit is een hoeksteen van de samenleving geworden: mensen zijn met elkaar verbonden en zijn altijd bereikbaar. Hetzelfde geldt in toenemende mate voor apparaten en machines. 5G is de technologie bij uitstek in omgevingen waar draadloze connectiviteit moet worden gegarandeerd. Een goed voorbeeld is de industriële productie en logistiek, waar verbonden Internet of Things (IoT) systemen de basis vormen voor een meer flexibele en wendbare aanpak. Het enige wat nodig is, is één enkele sessie om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen:

 • Wat is 5G en hoe ver is België gekomen met het invoeren van deze technologie?
 • Hoe zal 5G zich naar verwachting ontwikkelen?
 • Welke testcases zijn op proef als proof of concept?
 • Hoe zal 5G in de (nabije) toekomst een verschil maken in de wereld van de industrie en de logistiek/mobiliteit? Wat betekent dit in reële termen voor uw bedrijf?

Formaat:

Een virtuele hands-on workshop, om de kracht en het potentieel van 5G te ontdekken. Het eerste deel is een algemene inleiding tot de technologie, inclusief de concrete toepassingen ervan. In het tweede deel werkt u in een kleine groep, met deskundige begeleiding, om mogelijke use cases voor uw bedrijf te bedenken: ofwel door de productie te optimaliseren, ofwel door logistieke processen of mobiliteit naar een hoger niveau te tillen. Aan het einde van de workshop worden alle voorstellen tot in detail gepresenteerd, zodat u de week geïnspireerd kunt afsluiten om nadien actie te ondernemen.

Voor wie?

 • Productiebedrijven die optimaal gebruik willen maken van draadloze communicatie in hun productie.
 • Digitale en telecom operatoren die bedrijven willen ondersteunen in hun zoektocht naar 5G implementatie.

Programma:

13u30
Welkom
13u35
Regelgevende aspecten van 5G in België : actuele situatie

Luc Vanfleteren, Member of the BIPT Council

13u50
5G in de industrie & Internationale perspectieven

Emmanuelle Duquenne, Business Group Leader Telecom @ Agoria

14u05
Use cases met 5G in België
 • 5G-implementatie in de productieruimte van Atlas Copco
  Bavo Tielemans, Teamleader Smart Factory @ Airtec Atlas Copco Airpower n.v.
 • 5G-toepassingen in de haven van Antwerpen, klaar voor de toekomst
  Erwin Verstraelen, Chief Digital & Innovation Officer @ Haven van Antwerpen
14u25
Interactieve workshopsessies, geanimeerd door experts (maximum 60 deelnemers).

2 mogelijke onderwerpen (vrij te kiezen):

 • 5G & Industrie
 • 5G & Logistiek/mobiliteit
14u55
Conclusie (5’)

Cybersecurity, a business continuity essential (i.s.m. de Cyber Security Coalition)

13.30 uur – 15 uur

Cybersecurity is een doorslaggevende succesfactor geworden in alle geledingen van de bedrijfswereld, in periodes van ‘business as usual’ maar zeker ook wanneer digitale transformatieprojecten worden geïmplementeerd. Heeft uw onderneming al nagedacht over een praktische visie op de beveiliging van haar digitale data en processen? En belangrijker nog, heeft ze die visie ook al vertaald naar een consequent toegepast plan van aanpak? Als u op veilig wilt spelen, is deze sessie een absolute must. Beter nu goed voorbereid dan achteraf spijt!

 • Wat is cybersecurity en voor welke aspecten van uw bedrijfsvoering is het relevant?
 • Welke risico’s lopen onvoldoende beschermde bedrijven?
 • Op welke beveiligingsmodellen kan ik mijn plan van aanpak baseren?
 • Hoe kan ik mijn bedrijf verzekeren tegen cybercriminaliteit?
 • Exclusief: Welke lessen kan ik trekken uit de ervaringen van bedrijven die ten prooi vielen aan hackers? (praktijkgetuigenissen)
 • Primeur: Hoe sterk leeft cybersecurity vandaag in de Belgische productieomgevingen? (resultaten studie)

Format:

Een ‘blended learning experience’, met o.a. een live debat, gelegenheid tot vragen stellen en actieve netwerking.

Voor wie?

Een aanrader voor iedereen die zijn cyberbeveiliging wil verhogen en digitalisering ook ziet als een business enabler van groeiend belang. Relevant voor bedrijven uit alle sectoren en overheden, groot en klein.

Programma:

13u30
Welkom

Anneleen Dammekens, Bestuurder van de Cyber Security Coalition

13u40
De lat hoger leggen: je kroonjuweel beschermen - investeren en proactief zijn

Maxwell Keyte, Security Leader BENELUX @ IBM

14u00
Panel: Lessons learned from Belgian organisations

Geert Ostyn, VP Technology and Operations @ Picanol
Ive Akkermans, Director Information Technology @ Asco Technologies
Steven Vermeeren, Noodplanningscoördinator @ Gemeente Mechelen/Willebroek

Moderated by Benoit Watteyne, Director @ KPMG Advisory - Digital Risk Management & Assurance

14u30
Cyber Insurance: een grote troef - leer alles over de mogelijkheden en beperkingen

Anne-Sophie Coppens, Senior Client Advisor @ Marsh

14u45
Inzichten delen in gloednieuwe studie: cyber in productieomgevingen.

Alain Wayenberg, Business Group Leader Automatisation @ Agoria & Kurt Callewaert, Head of Research Applied Computer Science @ Howest

How manufacturing embraces digital?

13.30 uur – 15 uur

Bijna 10 jaar na de lancering van Industrie 4.0 in Duitsland leeft in veel bedrijven nog de perceptie dat de integratie van IT en OT in productieomgevingen een dure en complexe aangelegenheid is. Aan de basis van dat vertekend beeld ligt niet zozeer de onwil om te investeren, dan wel een gebrek aan inzicht in het enorme potentieel van deze technologiesprong. Hoog tijd dus om enkele misvattingen recht te trekken en het thema eens vanuit een positieve invalshoek te benaderen:

 • Krijg inzicht in de operationele processen van manufacturingbedrijven en analyseer waar digitalisering de grootste efficiëntievoordelen kan opleveren
 • Ontdek hoe geïntegreerde IT en OT-toepassingen nu al ‘business value’ creëren in reële productieomgevingen en hoe ze helpen om processen in het ecosysteem met elkaar te verbinden
 • Leer uit de ervaringen van anderen over de win/win-situatie die ontstaat wanneer digitale en maakbedrijven de handen in elkaar slaan

Format:

De visionaire presentatie "The journey towards smart factories" voert uw gedachten meteen naar de kern van de zaak. Zo kunt u zich vervolgens volop inleven in de getuigenissen van enkele vooraanstaande maakbedrijven en hun digitale technologiepartners. Nog vragen? Stel ze meteen aan de in deze sessie aanwezige ervaringsdeskundigen, tijdens een door experts gemodereerd panelgesprek.

Voor wie?

 • Digital bedrijven die de noden van de maakindustrie beter willen leren kennen
 • Maakbedrijven die inspiratie zoeken voor hun digitale transformatie

Programma:

13u30
Welkom
13u35
The journey towards smart factories

Anouk Schoenmakers, Partner @ Bluecrux

13u55
Digitization of production through key partnerships - Presentations of the use cases
 • Stas & Squadron : Digital transformation used as enabler for a connected factory producing highly personalized products.
  Pieter-Jan De Man, Director @ Stas & Dries Dewulf, Solution Architect @ Squadron
 • Futureproofing dankzij drempelverlagend interfaces en operator empowerment
  Maarten Janssens, Director Operational Excellence @ Niko & Luc Deleu, CEO @ Ometa
 • Een digitale fabrieksvloer op een dienblad bij KMO Roltex dankzij integratie van OT en IT
  Jonas Goossens, Managing Director @ Roltex, Marcel Laes, General manager @ Cimpro & Rebekka Vanacker, Managing Partner @ OQuila
 • Verhoogde productiviteit en leverbetrouwbaarheid door digitalisering van productie bij Helioscreen
  Stefaan Claeys, Operations Manager @ Helioscreen & Yves Bourgeois, Technical Director @ Factry
14u15
Digitization of production through key partnerships - Panel discussion

Alle voorgaande deelnemers

Change engagement: getting people on board and involved in change

13.30 uur – 15 uur

Digitale transformaties komen voor sommige medewerkers behoorlijk bedreigend over. Omdat ze als complex worden ervaren. Omdat ze gepaard gaan met veranderingen in de werkorganisatie. Omdat ze weinig tastbaar zijn, maar toch een grote impact hebben,... Hierdoor ontstaat weerstand. Die kan het best aangepakt worden door middel van change management en niet via klassiek project management. Een goede planning, communicatie en methodische opvolging zijn essentieel om uw medewerkers sneller mee te krijgen en zelfs mee aan de kar te laten trekken. Na deze sessie kijkt u op een andere manier naar verandering, én naar de manier waarop medewerkers tegen verandering aankijken. U kan er meteen mee aan de slag!

Format:

Deze sterk interactieve sessie reikt u concrete handvaten aan om in uw bedrijf met verandering aan de slag te gaan en van digitalisering een succes te maken. Zowel een algemeen model van aanpak als praktische tips komen aan bod. Enkele bedrijven lichten toe hoe zij die uitdaging aanpakten en welke lessen ze eruit geleerd hebben. Vervolgens kunt u tijdens break-outsessies uw specifieke situatie ten gronde bespreken met collega-bedrijven.

Voor wie?

Change management is bij uitstek een thema voor projectleiders, maar deze sessie zou in ieders agenda kunnen staan. Elkeen die betrokken is bij het voorbereiden en implementeren van strategische veranderingen zal iets kunnen opsteken van deze sessie. De besproken thema’s en voorbeelden zijn interessant voor beslissingsnemers en uitvoerders, zowel in productie- als in kantooromgevingen.

Programma:

13:30
Change management principles for your digital transformation

Robrecht Janssens, Expert Labour Organisation @ Agoria

13:45
Etap and Alstom share their experience

Willy Van der Steen, Production Engineer @ Etap
Pierre Meunier, Innovation Director @ Alstom
Samantha Esteban, Manufacturing Manager @ Alstom

14:15
Break-out sessions – From Theory to Practice : Insights from peers and partners (maximum 60 deelnemers)

In kleine groepen gaan we aan de slag met de verschillende fasen van Change Management en de impact van digitaliseringsprojecten. We focussen specifiek op communicatieplanning en op stuurgroepen/projectgroepen. We leggen het accent op het delen van do’s en don’ts en het delen van eigen ervaringen.

Doorlopend van donderdag 1 oktober tot woensdag 7 oktober

De Digital Connect Week is veel meer dan de zoveelste reeks webinars. Zoals vorig jaar staan ook in de nieuwe online formule digitale immersie en levendige interactie tussen de deelnemers centraal. Dat is het geval in de sessies, maar zeker ook iedere dag in het uur voor en na het officieel programma (12u30-16u). Zo zult u via de virtuele standjes uitgebreid kunnen kennismaken met het aanbod van digitale dienstverleners en proactief afspraken kunnen regelen met andere deelnemers, collega’s van gelijkaardige bedrijven of mogelijke toekomstige technologiepartners.

Bekijk de standhouders

SPREKERS AT DIGITAL CONNECT WEEK

Prof. Dr Ivanka Visnjic

Associate Professor, ESADE

Dewi Van De Vyver

CEO @ Flow Pilots

Mustapha Azzouzi

VP Connected & Sharing Solutions @ AW(TC) Europe

Stefan Top

Managing Director @ AVR

Marc Mertens

Technology Resources Manager @ Magotteaux International

Luc Vanfleteren

Member of the BIPT Council

Emmanuelle Duquenne

Business Group Leader Telecom @ Agoria

Bavo Tielemans

Teamleader Smart Factory @ Airtec Atlas Copco Airpower n.v.

Erwin Verstraelen

Chief Digital & Innovation Officer @ Haven van Antwerpen

Anneleen Dammekens

Bestuurder van de Cyber Security Coalition

Maxwell Keyte

Security Leader BENELUX @ IBM

Geert Ostyn

VP Technology and Operations @ Picanol Group

Ive Akkermans

Director of Information Technology @ Asco

Steven Vermeeren

Noodplanningscoördinator @ Gemeente Mechelen/Willebroek

Anne-Sophie Coppens

Senior Client Advisor @ Marsh

Kurt Callewaert

Head of Research Applied Computer Sciences @ HOWEST

Alain Wayenberg

Business Group Leader Automatisation @ Agoria

Anouk Schoenmakers

Partner @ Bluecrux

Pieter-Jan De Man

Director @ STAS

Dries Dewulf

Solution Architect @ Squadron

Maarten Janssens

Director Operational Excellence @ Niko

Luc Deleu

CEO @ Ometa

Jonas Goossens

Managing Director @ Roltex

Stefaan Claeys

Operations Manager @ Helioscreen

Marcel Laes

CEO @ CimPro

Rebekka Van Acker

Managing Partner @ OQuila

Yves Bourgeois

Technical Director @ Factry

Robrecht Janssens

Expert Labour Organisation @ Agoria

Willy Van der Steen

QRM Program Manager @ Etap

Daisy Sluyts

Sectiehoofd @ Etap

Pierre Meunier

Innovation Director @ Alstom

Samantha Esteban

Manufacturing Manager @ Alstom

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum

Van 1 tot 7 oktober 2020

Locatie

Online

Prijs

- Leden en gasten van Agoria, Belgian Cyber Security Coalition of BIPT: gratis.

- Niet-leden hebben gratis toegang tot de keynotesessie op donderdag 1 oktober.

- Niet-leden kunnen alle sessies bijwonen voor een all-in prijs van €150.

INTERESSE OM STANDHOUDER TE ZIJN?

Heeft u interesse om standhouder te zijn? Dit is gratis, enkel voor leden van Agoria met een aanbod om bedrijven te helpen digitaliseren. Meld u hier aan en selecteer één van de 6 categorieën.

Opgepast, de aanvragen worden op 28 september afgesloten. Reserveer dus snel uw plek op de virtuele beurs!

MELD U AAN ALS STANDHOUDER

PARTNERS