U wilt uw kennis over de machinerichtlijn bijschaven of u bent nieuw in deze materie en wenst de machinerichtlijn zo snel mogelijk onder de knie te krijgen? Dan is deze online opleiding van Agoria Academy uw ideale partner.


De toepassing van de machinerichtlijn bij het ontwerp van nieuwe machines vereist een geïntegreerde aanpak. Het volstaat niet langer om de machine na de ontwerpfase te evalueren op mogelijke risico's. Nee, al in de ontwerpfase moet inherent rekening worden gehouden met het voorkomen van risico's.

Na deze opleiding bent u in staat om de eisen van de machinerichtlijn op realistische wijze toe te passen bij het ontwerp van nieuwe machines (of bij de wijziging van bestaande machines).

Doelstelling:

Na afloop van deze opleiding begrijpt u:

  • de reglementering die op de machines van toepassing is;
  • de van toepassing zijnde veiligheids- en gezondheidseisen;
  • de manier om deze verplichtingen met voldoening te eerbiedigen en toe te passen in de ontwerpfase;
  • hoe een technisch constructiedossier op te stellen;
  • hoe de relevante normen te identificeren en toe te passen;
  • de te volgen certificatieprocedures voor de CE-markering en hoe de overeenstemming van een machine te rechtvaardigen: externe certificatie (controle-instanties, test laboratoria, enz).

Deze opleiding is bedoeld voor R&D-managers, projectmanagers, projectingenieurs en ontwerpers en wordt aangeboden in de vorm van een e-learning. Hoe dat werkt, ontdekt u hier.

Taal

Engels ingesproken

Nederlandse ondertiteling

Prijs

  • Agoria-leden: € 250 per persoon
  • Niet-leden: € 350 per persoon

Indien u meerdere personen in hetzelfde bedrijf wenst in te schrijven, krijgt u vanaf de 2de persoon 10% korting en vanaf de 5de persoon 20% korting.

Agoria is erkend als dienstverlener in het kader van de Vlaamse KMO-portefeuille. Dat betekent dat wanneer u als Vlaamse kmo bij ons een betalende opleiding van min. 100 euro (excl. BTW) volgt, de Vlaamse overheid een deel van de kostprijs subsidieert. Ons erkenningsnummer is DV.O205861. Opgelet: Agoria leden kunnen enkel een beroep doen op de KMO-portefeuille als zij toegetreden lid zijn. Meer uitleg vindt u hier

Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van toepassing die gelden binnen Agoria VZW.

Schrijf je in