Met trots presenteren we u het jongerenlabel van Agoria: TECH YOU! Agoria zet hiermee voluit in op jongeren, die we willen informeren en enthousiasmeren voor alles wat de technologische sector te bieden heeft. We willen de bekendheid van Agoria en de sector verhogen door een zichtbare link te maken tussen de verschillende initiatieven voor jongeren.


Jongeren zijn impulsief, kennen geen limieten, willen goed doen, … En gaan eigengereid op zoek naar oplossingen. Ze zoeken hun eigen ‘crew’ en willen samenwerken om vooruit te geraken. Hen overtuigen van technologie of 'digital' moeten we niet meer doen, uitdagingen en mogelijkheden tonen des te meer.

TECH YOU logo

Tegelijk hebben jongeren oriëntatie nodig, zijn ze nog bedrijfsvreemd en willen ze zich herkennen in een bepaalde omgeving. We spelen hierop in door hen de aspecten van de technologische sector te tonen en herkenbaarheid te genereren door mogelijke rollen te tonen die voor hen zijn weggelegd binnen een technologisch kader. Er is plaats voor iedereen!

We introduceren TECH YOU als een label, een community en een ‘way of life’. TechTroopers en TechTalents worden ingeschakeld om jongeren in hun taal aan te spreken op social media en met workshops in middelbare scholen letterlijk technologisch ‘aan het werk’ te zetten. Op termijn beogen we een verhoogde instroom in technologische studierichtingen om zo verder de knelpuntberoepen bij lidbedrijven te helpen invullen.

Neem een kijkje op www.facebook.com/agoriatechyou om kennis te maken met de Tech Troopers, die vandaag al verslag zullen uitbrengen van de Belgian Cyber Security Convention.

En vooral…. Deel dit bericht met al het ‘jong volk’ rondom u!