Merco Machines uit Merelbeke, een machinebouwer voor de productie van stalen vaten, heeft onlangs zijn 2.000ste machine verkocht. Het gaat om een automatische verfspuitmachine voor een Italiaanse klant. De machine, die bestemd is om te worden geïntegreerd in een productielijn voor stalen vaten, zal in juni of juli worden geïnstalleerd ter vervanging van een oude machine.


Een volledig servogestuurde corrugator van Merco Machines. Deze machine brengt verstevigingsribben aan in vaten. Deze bewerking kan tot 780 keer per uur worden uitgevoerd of 13 keer per minuut.

"Export is de levensader van ons bedrijf," vertelt Johan Menu, bestuurder van Merco Machines, aan Agoria Online: "We leveren over de hele wereld, van de havens van Antwerpen en Rotterdam tot die van Houston en Singapore. Onze klanten zijn bedrijven die stalen vaten maken voor eindgebruikers in de onder andere (petro-)chemische industrie en nog vele andere industriële sectoren."

Merco Machines is een Belgische kmo die in 1978 werd opgericht en vandaag zo’n 45 werknemers telt. Een derde daarvan werkt in het studiebureau, een derde in productie en een derde in de afdeling montage en installatie.

De onderneming gaat er prat op dat ze het volledige proces intern beheerst: van de engineering, de verspaning en de productie van elektrische kasten over de assemblage van de machines tot en met de installatie en programmatie daarvan. “Dat is een troef die onze klanten het voordeel biedt dat ze slechts één aanspreekpunt nodig hebben voor hun hele productielijn. Makkelijk en efficiënt voor de klant,” aldus Johan Menu.

Naast machines voor de productie van nieuwe stalen vaten maakt Merco Machines ook nog machines om oude vaten te reconditioneren voor nieuwe toepassingen. "Metaal is een permanent verpakkingsmateriaal dat perfect de circulaire recyclingcirkel sluit. Dit in tegenstelling tot andere verpakkingen, die vaak juist heel belastend zijn voor het milieu. Wij zijn er daarom van overtuigd dat metalen verpakkingen de toekomst zijn voor de verpakkingsindustrie."

Meer weten? www.merco-machines.com


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be