Op woensdag 29 juli zijn nieuwe maatregelen ingegaan om het coronavirus in te dijken. Agoria steunt de gerichte aanpak en roept op alle richtlijnen te volgen. Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Ook de technologiesector gaat voor telewerk waar mogelijk en de sociale bubbel van 5. We zetten nu alles op alles voor gezonde mensen en bedrijven.”


De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad zijn streng maar noodzakelijk om een algemene lockdown te vermijden. Als we nu niet drastisch ingrijpen, dreigt ons land immers overspoeld te worden door een tweede coronagolf die zeer zware economische en gezondheidsgevolgen zal hebben.

Ook het VBO roept de mensen op om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en de veiligheidsvoorschriften rigoureus op te volgen. "Het is 5 ná 12. De ingrepen van de Nationale Veiligheidsraad, aangevuld met lokale maatregelen toegespitst op specifieke situaties, zijn streng maar noodzakelijk. We hebben nu allemaal samen de morele plicht om die maatregelen strikt na te leven. Het alternatief is immers nog veel dramatischer, namelijk een algemene lockdown in september met nog meer werkloosheid en faillissementen, én een zorgsysteem dat zwaar onder druk komt. Wie wil dit? Het bedrijfsleven alvast niet!", aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.


Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer