Een belangrijke speler op het vlak van stroomvoorziening in de Verenigde Staten heeft een contract van drie jaar ondertekend met I-care Reliability Inc. om de kritieke infrastructuur op al zijn productiesites te monitoren.


Monitoring van 46 plants in vier Amerikaanse staten

De technici van I-care die verantwoordelijk zijn voor dit contract zullen drie jaar lang verschillende predictieve-maintenancetaken uitvoeren in de 46 plants van de klant, die over vier staten in de VS zijn verspreid. Die taken omvatten niet-periodieke trillingsanalyses, smeringsanalyses en thermische monitoring van de elektrische stoomketels en de motoren die offline zijn. I-care zal eind maart 2019 starten met de uitvoering van het contract, waarbij de dienstverlening nog kan worden uitgebreid afhankelijk van de specifieke behoeften van iedere plant.


Het I-care Reliability Inc. Sales & Project Team. V.l.n.r.: Benjamin Detober, Enrique Martiner & Mark Geller.

I-care verkozen als partner boven acht concurrenten

"Het eerste contact met de nieuwe klant vond vijf maanden geleden plaats, in augustus 2018, tijdens een demonstratie van Wi-care™ en I-see™, onze Maintenance 4.0-oplossing. Het was dan wel te vroeg voor de klant om over te stappen op een dergelijke geconnecteerde oplossing, maar dankzij het uitstekende werk van ons verkoop- en projectteam voor de VS heeft I-care het gehaald," aldus het bedrijf.

"Wat het verschil maakte, is de maintenancevisie van I-care, de globale expertise en de servicebenadering van I-care Group. Met meer dan 350 ingenieurs ten dienste van klanten in vijftig landen in de hele wereld heeft I-care nl. een uitzonderlijke expertise verworven en is het een van de weinige bedrijven wereldwijd die aan oplossing van a tot z kunnen aanreiken m.b.t. Asset Health Management."

Eerste stap op weg naar Maintenance 4.0

In eerste instantie zal de service in het kader van het contract niet op afstand worden verzekerd door IIoT-apparatuur (de klant wil het op conventionele methodes houden), maar er zal een eerste stap in de richting van Maintenance 4.0 worden gezet door alle data, analyses en rapporten te integreren in I-see™, de cloudoplossing van I-care om predictieve-maintenancedata te verwerken.
 Ook een interface van I-see met de ERP van de klant maakt deel uit van het project, waardoor de klant een end-to-end maintenanceproces wordt geboden. Tijdens de volledige duur van het contract zal het team van I-care de klant adviseren en ondersteunen om apparatuur voor monitoring op afstand geleidelijk te integreren met het oog op een beter beheer van de gezondheid van de activa.

www.icareweb.com


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be